torstai 17. heinäkuuta 2014

Sarvi otsassa eteenpäin

Puuh. Nakke-tytöstämme on tullut iltavirkku. Tuolla hän nytkin heiluu, silmä vähän luppasee mutta silti täysi touhu päällä... Olen pitänyt väsynyttä unikoulua, väsymykseeni vedoten antanut periksi aika nopeasti, ja niin on Nakke-neiti 10 kk luikerrellut tiensä iltoihimme sohvalla. Kieppuu sylissä, lörpättää Tä-t-tä-tä-tä-tä-tä! ja nauraa omille jutuilleen päälle, nousee konttausasentoon, touhuaa niin maan perkeleesti perusteellisesti. Mulla on paukut iltaisin niin loppu 05:30 herätyksen, fyysisesti raskaan ja ihmissuhdekuormitusta pursuavan työpäivän, 20 kilometrin työmatkapyöräilyn ja touhun täyteisen koti-illan myötä, että olen nyt useana iltana mennyt nukkumaan samaan aikaan Naken kanssa. Yrittänyt tsempata, onhan työ tavallaan omaa aikaa, ja työmatkat nyt ainakin, vaikka oikeasti otsasta kasvava tappi on joka ilta pidempi. 

Onneksi on siunattu, siunattu Ville, joka tulee töistä, ottaa tytön kainaloon ja sanoo: mun puolesta Nakke saa joka ilta nukahtaa tähän. Päästää minut livahtamaan keittiöön blogin ja ison viinilasin pariin, lupaa: sit kun mulla on vapaa otat omaa aikaa.

Viikonloppu oli mahtava, vaikka oltiinkin Naken kanssa koko ajan kahdestaan Villen Ilosaarireissun vuoksi. Lauantaina tehtiin retki Suomenlinnaan ja vaikka etukäteen mietin onko mitään järkeä lähteä vauvan kanssa kahdestaan, niin jälkeenpäin taputtelin itseäni olalle hyvästä ideasta. Oli kaunista, aurinkoista, läheisyydentäyteistä. Levollinen mieli, arkihuolet kaukana; innostunut tytär joka pärisytti lautassa ikkunan märäksi ja mussutti tyytyväisenä eväitä viltin päällä. Ja, raksi seinään, joka nukahti heti kun laskin hänet sänkyyn kahdeksan aikoihin.

Sunnuntaina olin ystäväni, Naken kummitädin, kanssa kaupungilla kahvilla. Tulee aina niin virkistynyt mieli tuon ystävän seurassa, hänen ilonsa ja kauneutensa tarttuu vähän minuunkin ja jotenkin vaikeistakin asioista voidaan puhua huumorilla. Arvostan! Sitten koittikin maanantai, työpäivä, ja illalla sain rakkaan Villeni kotiin. Sain oikein tuliaisiakin: valkoisen hihattoman paidan jossa on pinkki superman-logo. Se on söpö!

Huomenna Turkuun Naken ja siskoni kanssa! Kaikki joille kerroin töissä kysyivät Miksi - arkielämän Turku-huumoria. Ja vastaus on että huvikseen vain, ihailemaan kaunista kesäkaupunkia, pitämään piknikiä Aurajoen rantaan, kävelemään vanhoilla kaduilla ja osoittelemaan vanhoja rakennuksia. Pientä shoppailuakin on tarkoitus harrastaa, kosteusvoiteeni on lopussa.

Olipas kivaa olla hetki yksi. Taidan nyt koppasta tyttöseni kainaloon ja kokeilla tulisiko se uni siinä -kummallekin. Yökyöpelin unikouluun saa antaa (hyviä;-) ) vinkkejä!

4 kommenttia:

 1. Yökyöpelöintiin en osaa sanoa muuta 4 vuoden kokemuksella kuin, että "welcome to my world". Päiväkodin tiukkojen rytmien ja aikasten aamuherätysten ansiosta nukkumaanmenoaika on onneks nykyään aina sama vakio 21:00, mutta miten itse jaksaa nukuttamisen jälkeen vielä pysyä hereillä ja vaikkapa nauttia kahdenkeskisestä ajasta kun viikonloppuisinkin herätys on ihan liian aikaisin.... kerro sinä mulle sitten kun keksit? :)

  Voi kun pääsis vaikka syksyllä käväseen sielläpäin moikkaamassa teitä! <3

  -M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin sua usein näitä nukuttamisjuttuja miettiessäni <3 nostan kyllä hattua sulle, vaikka, kuten oot todennu niin eipä siinä oo muuta vaihtoehtoo kuin olla vaan kärsivällinen. Nakketyttö on ollu niiiin iltauninen niin oon nyt ihan ihmeissäni kun sitä ei vaan nukuta. Ihan turha tassutella ja hyssytellä kun tyyppi heiluu virkeenä... :P oma aika olis kyllä tosi jees!

   Poista
 2. T viettää 6 viikon kesälomaansa mamman kans, ja on nytkin viikon verran Turuus, tänään tuntuu ekaa kertaa että ei tämä kaikki vapaa-aika ole kyllä mikään elämän suola, vetelehdin viikonloputkin läpi enkä saa mitään aikaseks, koska "mulla on nyt aikaa tehdä vaikka mitä". Liika on liika, se arkielämän tasapainon löytäminen olis kyllä se tärkein juttu. Menen nyt kyllä vaikka siivoilemaan takapihalle!

  -M

  VastaaPoista
 3. Ihana Nakke, Ihana Ville ja ihana sä. Ihana koko perhe.
  Tietysti harmi, että arki on fyysisesti kovin väsyttävää, mutta muuten hyvältä kyllä kuulostaa. Vaikuttaa siltä, että todella nautitte kesästä.

  Mukavaa alkavaa työviikkoa ja helleviikkoa myöskin!

  K

  VastaaPoista

Mitäs mietit?