sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen työviikko takana

Viikko töitä takana - kolme päivää tarkemmin sanottuna, koska työsopimukseni alkoi tiistailta ja perjantait ovat vapaapäiviäni. Olen tosi tyytyväinen päätökseeni tehdä nelipäiväistä työviikkoa, kolmen päivän viikonlopussa ehtii vaikka mitä. Muutenkin tuntuu hassusti että aikaa on nyt enemmän, vaikka päivissäni onkin paljon enemmän asioita. Ehkä minä kuitenkin olin jo vähän ehtinyt puutua kotiäitiyteen, minä levoton sielu. Tänään Ville teki keikkavuoron töihin ja me vietettiin tyttöjen kanssa päivää, ulkoiltiin ja keittoa lounaaksi, pissapyykkiä ja satukirjoja, ja se tuntui virkistävältä ja kivalta vaikka oli vielä viikko sitten tavallistakin tavallisempaa arkea.


Töissä on kivaa. Paljon vastuuta, olla nyt esimiehenä. Vanhat tutut työkaverit suhtautuvat uudella tavalla, esittävät muutosehdotuksia, yrittävät valjastaa minua keppihevosekseen. Tulee mieleen kun pienenä meillä oli jostain syystä kodinhoitaja/ lastenvahti, ja ollessamme ulkoilemassa ehdotin viattomasti että voitaisiin ostaa karkkia. Lastenhoitaja sanoi ettei se käy, koska hän on ollut meillä niin lyhyen aikaa eikä tiedä mitä vanhempani olisivat mieltä, milloin meillä edes on karkkipäivä. Noin minunkin on ruettava sanomaan töissä. Kivahan se olisi olla kiva, laittaa nimi alle sinne ja tuonne ja luvata kuu taivaalta. Pitää olla tiukka, pitää tehdä mikä on oikein.


Perjantaina siskoni ja tämän poikaystävä tulivat meille tyttöjä hoitamaan ja päästiin Villen kanssa kahdestaan kylpylään! Ihana oli lillua vesissä ja lekotella saunoissa, nauttia siitä kepeästä huolettomuudesta ja vastuuttomuudesta jonka niin harvoin nykyään saa kokea. Illalla otin vielä pari lasia viiniä ja ei paljoa tarvinnut unta kysellä.


Olen viikon jokaisena aamuna herännyt kuudelta, ensin töiden, sitten aamuvirkun vauvan peevelin takia. En olisi ikinä uskonut sanovani tätä, mutta olen itsekin tullut jotenkin aamuihmiseksi! Silloin olen tehokkaimmillani, ja rakastan sitä fiilistä kun tuntuu että kaikki on vasta nuorta ja alussa, päivästä voi tulla ihan mitä tahansa. Iltapäivään mennessä on sitten jo selvää, etteipä tästäkään mitään erityistä tullut, heh he.


Olen päässyt tällä viikolla kivasti liikunnan pariin! Ma, ti, to ja la sali, tänään vielä hölkkälenkki. Työpäivinä käyn ennen töiden alkua, ehdin juosta matolla 20 minuttia ja rehkiä painojen kanssa toiset 20, on se paljon tyhjää parempi. Huomenna taas aamusali kutsuu tätä takinkääntäjä-aamuihmistä.

2 kommenttia:

 1. Bravo! Mahtava johtaja-sinä! Pärjäät varmasti hienosti, kun sulla on niin terve ajatus- ja arvomaailma. Tiukkana vaan överipyyntöjen edessä! Työkaveritkin varmasti alkaa kunnioittaa esimiehenä kunnolla sitten, kun tajuaa, että et tosiaan oo pääasiassa väylä saada oma tahto läpi vaan että oikeesti niiden ahkera työkaveri on nyt esimies.

  Mahtavat liikunnat! Mä oon alkanut nauttia joogasta, oikein odotan aina lauantaita..

  K

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta kommentista! Noin toi arvostushomma varmastikin menee!

  Siistiä kun joogaat :)

  VastaaPoista

Mitäs mietit?