lauantai 18. kesäkuuta 2016

Välillä hyvää

Eilen oli pitkästä aikaa kiva ja hermoja kiristämätön päivä perheen kanssa. Nakella on nyt menossa rankka "harjoitan jengitason väkivaltaa puolustuskyvyttömään pikkusiskooni 5000 kertaa päivässä" -vaihe, hän saattaa esimerkiksi tönäistä siskon lujaa päin seinää ja jatkaa vielä maassa huutavan siskon läpsimistä. Vauvalla on "nukun huonosti", "herään kello 03 itkemään ja rauhoittamiseeni menee tunti" sekä "äiti on best" - vaiheet. Olen usein huomannut miettiväni, etten inhoa ketään kuten noita omia mussukoitani. Vietä siinä sitten hyvää perheaikaa!


Eilen oli kuitenkin aamusta asti harvinaisen seesteistä. Rauhallista, onnellista, hauskaa. Ollessaan hyvää perheaika on yksinkertaisesti parasta, se yhteenkuuluvuus ja rakkaus on niin kokonaisvaltaista että saatan välillä huomata vaikka laittavani ruokaa suu typerässä virneessä, perheen juttuja kuunnellen tai muistellen.


Oli minun vuoroni nukkua ja se laji olikin kivaa, kun niitä viiden aamuja ja risoja öitä on taas putkeen useita. Aamuhommien jälkeen lähdettiin koko porukka kaupoille. Meni monta tuntia kun käveltiin Naken tahtiin ja vähän mentiin tarjousten perässä. Shoppailun päätteeksi käytiin yhdessä kiinalaisessa lounasbuffassa. Lasten ateriointi maksoi ilahduttavasti euron. Ruoka oli hyvää ja ruokailuhetki suht rauhallinen, mitä nyt vauva räjähti niin perusteellisesti että sain kesken ruoan juosta hakemaan viereisestä kaupasta vaippoja, pyllypyyhkeitä ja uudet housut! Oli muuten eka kerta kun ei ollut varustearsenaalia mukana, ja varmasti myös vika.


Kotiin tultuamme pakattiin vain kamat ja lähdettiin Naken kanssa uimahalliin. Olin tosi ylpeä ja yllättynyt miten rohkea Nakke oli vedessä, meni esimerkiksi useita kertoja "syvässä" päässä kyykkyyn ja ilmoitti ylpeänä sukeltavansa. Kotiin päästyämme menin samantien vauvan kanssa nukkumaan ja heräsimme tyhjään kotiin, kun Ville oli lähtenyt Naken kanssa puistoon. Illalla puistoiltiin vielä porukalla, lasten nauru raikasi keinuessa yhä ylemmäs, ylemmäs.


Noista päivistä saan todella paljon voimaa ja tervetullutta vahvistusta siihen, että arki näiden pienten kanssa on hyvää ja välillä jopa sujuvaa. Tänään taas eri meno, kun vauva heräsi todella huonon yön jälkeen silmä rähmivänä, punaisena ja puoliksi umpeen muurautuneena, korviaan harovana ja kuumeisena. Päivystykseen siis käy tiemme. Illalla tie käy siskon kanssa baariin!

4 kommenttia:

 1. Apua, ihan järkkyä ajatella, jos aikuinen tekis tuollaista "jengiväkivaltaa" toiselle aikuiselle :D. Toivottavasti tuo vaihe on lyhyt. Mutta ihanaa, että Nakke tykkää uida ja on vesipeto.

  Ihana kyllä, että jotkut ravintolat on noin mukavia, että aidosti vaan haluaa koko perheen syömään ja ottaa vaan nimellisen hinnan lapsien hyvin nimellisestä ruokailusta. Mä sain eilen falafelejä ja olin hyvin onnellinen.

  Odotan raporttia baarireissusta! =)

  K

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti tosiaan jengiväkivaltavaihe olis lyhyt!!!

  Baareilusta ei oikeestaan oo raportoitavaa :D oli tosi kivaa aikaa, mut oltiin ihan vaan muutamilla ja sit Mäkkärin kautta ennen puoltayötä kotiin. Tollasia baari-iltoja vois toteuttaa useemminkin: Kiva vaihtaa kuulumisia ja nauttia kaljaa (:D), mut seuraavana päivänä on kuitenkin ihan iskussa.

  VastaaPoista
 3. :D kiva, että nautit kaljaa.
  Voidaan nauttia sitä lisää sitten myöhemmin kesällä ja syksyllä.

  K

  VastaaPoista

Mitäs mietit?