torstai 14. heinäkuuta 2011

Intohimo

Näin rauhalliseksi ihmiseksi suhtaudun merkillepantavalla sisäisellä intohimolla joihinkin asioihin, kuten lempiohjelmiini*. Nyt olen yövuoroissa katsellut Ally McBealia, ja voi, oi!, se on niin hurmaava, etten voi olla välillä päästämättä leveää sisäistä huutonaurua, joka toisinaan jopa purkautuu huuliltani pienenä tirskahduksena. Tv-ohjelmille ja leffoille nauramisessa on muuten se juttu, että yleensä porukassa tulee naurettua ääneen vaikkei edes olisi mikään kummoinen juttu, mutta yksin  saattaa vain katsoa pokkana tyyni ilme kasvoilleen, välillä korkeintaan vähän hymähtää. Ehkä se on porukassa vähän sellaista sosiaalista naurua, tai sellaista että minä tajusin vitsin.

Lempisarjojani** on kolme: Ally McBeal, Rimakauhua ja Rakkautta sekä Täydelliset naiset. Käytin äsken pitkän ja ärsyttävän tuokion miettimällä, mitä katsoisin jos saisin katsoa vain yhtä. En pystynyt päättämään ja sitten huiskaisin koko valinnan pois, miksen muka saisi katsoa kaikkia. Paitsi jos joutuisin lapsuuteni kuvitelmaan vankilasta, siitä miten siellä ollaan niin ilkeitä, että kysytään vaikka mikä on lempiruokaa ja sitten mikä huonointa, ja sitten saakin aina vain sitä huonointa eikä ikinä lempi-. Onneksi olin jo nuorella iällä niin ässä agentti, että mursin systeemin, ja nytkin voisin siis sanoa, että kolme kaikkein huonointa sarjaa on kyllä Ally, Rimis ja Täykkärit... Paitsi jos käyttäisin noita lyhenteitä ja ilkeä vankeinjohto ei ymmärtäisi... Tai jos he lukisivat totuuden täältä - lapsuudessani ei ollut nettiä, jonne olisin voinut lörpötellä salaisuuteni vihollisen löydettäväksi.

Täykkäreistä olen noista kolmesta ehkä eniten pihalla. Tuotantokausia on niin monta enkä ole nähnyt kuin ehkä puolet. Silloin kun se tuli viimeksi telkkarista olin jostain syystä joka hiivatin maanantai iltavuorossa, ja vaikka huhkin hommani ajoissa, että saatoin kello 21 lösähtää telkkarin eteen, piti puoli kymmeneltä kuitenkin pitää raportti yökölle ja siksi olinkin aina vähän pihalla naisten viimeisimmistä käänteistä. Pitäisi ostaa niitä bokseja, minulla on vasta ykkönen ja kakkonen.


Rimakauhua ja rakkautta on tuttu ja rakas. Minusta siinä sarjassa maistuu elämä, siinä tapahtuu noloja asioita (eikä aina mitenkään hassulla tavalla noloja vaan sellaisia jotka saavat kiemurtelemaan myötähäpeästä - yksin katsoessani toki kiemurtelemaan sisäisesti), henkilöt ovat monin tavoin vajaita ja hyvin, hyvin inhimillisiä. Rakastan jopa tomppelia Davidia, kaikessa pöyhkeilevässä pöhköydessäänkin hän on inhimillinen ja niin liikuttavan kömpelö, että tahtoisin kietoa hänet viltteihin ja viedä satuterapiaan.


Ja entäs Ally! Katsoin sitä silloin kun se viimeksi tuli telkkarista, varmaan kymmenen vuotta sitten. Elin silloin ala-asteen loppua ja yläastetta ja nyt kun olen taas alkanut katsoa Allya (ja Biscuitia, Billya, Georgiaa, Reneea, Richardia ja kaikkia muita) tällä varttuneen naisen kypsällä elämänkokemuksellani, en todella tajua tajusinko koko sarjasta mitään kymmenen vuotta sitten. Naurattiko se minua? Ymmärsinkö vitsejä? Muistan miten silloin kohistiin miten Ally on niin kamalan laiha, mutta maailma muuttu eskoseni, koska ei hän nyt minusta mitenkään kamalan laihalta näytä. Mikä tosiaan kertoo maailman muuttumisesta, koska onhan hän nyt hyvänen aika laiha kuin mikä, mutta ei sen laihempi kuin kaikki mallit tai muut tähtöset joita näkee. Richard oli silloin mielestäni ihanin mies ikinä, mutta nyt se poikamainen vastuuttomuus välillä jopa ärsyttää (vaikka, on hän silti vieläkin aika ihana). Bill on jotenkin tylsä ja ärsyttävä, kun ei osaa pistää tiukkaa pistettä hänen ja Allyn muinaiselle suhteelle ja etenkinn erolle, olisi mies ja vaihtaisi vaikka työpaikkaa ja keskittyisi kauniiseen, älykkääseen, hauskaan vaimoonsa, jonka hän jollain ilveellä on pauloihinsa saanut. Ja Biscuit, John... Voitko rakas ikinä antaa anteeksi, että silloin nuorena ajattelin sinun olevan outo ja tylsä?


* Huvittavaa, jos tässä alkaisin luetella vaikka jotain pyykinpesuohjelmia, miten sisäinen intohimoni suorastaan roihahtaa hienopesuohjelmassa, ja entäs vain villalle tarkoitettu sitten...

** Ja tässä seuraisi kuvaukset esimerkiksi reisille, vatsoille ja pakaroille tarkoitetuista pitkäkestoisista, kiinteyttävistä sarjoista :D

4 kommenttia:

 1. tiukkaa analyysia :)

  t:ville

  VastaaPoista
 2. Hihii, mulla tulee Allysta mieleen vain se jakso jossa oli Jon Bon Jovi ja Ally haisto sen pyllyä. En ole tainnut muita jaksoja edes nähdä. :)

  VastaaPoista
 3. Pitäis kyllä ostaa Allyn eka tuotantokausi, se missä on tanssivat vauvat ja kaikki! Oispa mukava fiilistellä :) Tosin millonka sitä kattosin, aina kun ennätän tv:n ääreen, on siinä toi toinenkin vaatimassa omia ohjelmiaan, voi PÖH!

  -Miia

  VastaaPoista
 4. Ville, eikö ;)

  Laho-elma (hihihi, kiva nimi:)), mä en tuota jaksoo muistakaan, mutta odotan innolla milloin se tulee vastaan!

  Miia, muistankin että tykkäsit jo sillon "nuorena tyttönä" siitä tanssivasta vauvasta :D Mä ostin nyt 2. ja 3. kaudenkin ja musta on niin hurmaavia nuo, missä on myös se Nelle ja Ling. Haluisin vaan koko ajan kattoo noita, harmi kun on työ ym. velvotteet ;)

  VastaaPoista

Mitäs mietit?