lauantai 24. syyskuuta 2016

23.9.2016 ja 24.9.2016

1. Eilen vietyämme Naken päiväkotiin kävimme kuopuksen kanssa kahvilassa. Lapsilisäpäivinä mun tekee aina mieli elää vähän leveetä elämää.

2. Nakella menee tosi kivasti päiväkodissa. Hän on todella reipas!

3. Eilen lapsia nukuttaessani Ville oli kattanut upean herkkupöydän juustoineen, viineineen, sipseineen ja karkkeineen. Herkuteltiin ja katsottiin Vain Elämää ja mentiin sitten nukkumaan, kuten keski-ikää lähestyvän pariskunnan perjantai-iltana toki kuuluukin, hah ja NYYH.

4. Aamu oli sanalla sanoen täydellinen. Nukuttiin yli seitsemään, 4/4 perheestä heräsi hyvällä tuulella ja hyvä tuuli jatkui koko kiireettömien aamutoimien. Äärimmäisen harvinaista. Unenlämpimät lapset pyjamissaan halimassa ja höpöttämässä, edessä odottava vapaapäivä, levännyt olo, aamukahvi, rakkaus.

5. Lähdettiin jo yhdeksän jälkeen kaupungille. Käytiin Hakaniemen torilla ja jatkettiin Tokoinrannan leikkipuistoon, josta vatsat kurnien italialaiseen ravintolaan syömään. Sitten Ville jatkoi ensin rasismin vastaiseen mielenosoitukseen ja siitä edelleen kavereiden kanssa iltaa viettämään ja me menimme lasten kanssa Itikseen. Oltiin kotona vasta neljältä, syötiin vielä ennen sisällemenoa lounaspizzan roippeet, joita olin koko Itis-reissun kärrännyt mukanamme. Minulla on aika hyvä arjensietokyky, niin kuin kai lasten kanssa pitääkin, jaksan melko hyvin samoina toistuvia rutiineja, eilisen päivällisiä pannun kautta lounaiksi, pennin venyttämistä ruokakaupassa, ulkoilua säässä kuin säässä, MUTTA aina välillä tulee sellainen olo että EI SAAKELI TAAS TÄTÄ. Onneksi rutiinit on helppo rikkoa ja pienelläkin budjetilla voi tehdä vaikka mitä sellaista, mikä nostaa vähän arjen yläpuolelle.

6. Aamulla leikkipuistossa oli kamalaa, kun Nakke tippui pää edellä maahan köysitikkaista. Vaikutti että näytti pahemmalta mitä todellisuudessa oli, ja olin juuri juttelemassa tästä toisen äidin kanssa, kun Naken pipo yhtäkkiä liukui taaksepäin ja paljasti verisen otsan! Jähmetyin aivan täysin ja huusin vain Villeä, joka hänkin kyllä säikähti mutta sai nopeasti pyyhittyä veren, ja onneksi ihan pikkuhaava se olikin. Olin vähän pettynyt reaktiooni, kun olen aina ajatellut että osaan toimia hyvin yllättävissä tilanteissa, mutta se kamala veri Naken valkoisella otsalla oli vain niin kertakaikkisen järkyttävän näköistä.

7. Saatiin tosi hyvää palvelua ravintolassa.

8. Kävin illalla tyttöjen kanssa saunassa. Iltapuuron jälkeen luettiin monta kirjaa läjässä sohvalla ja pussasin heidän poskensa melkein puhki, tuli aivan pakahduttava rakkaus heitä kohtaan. (Tyttöjä siis, ei poskia, hah hah).

9. Helsinki on kyllä super super super super super ihana kaupunki. Välillä leikittelemme ajatuksella lähemmäs juuriamme muuttamisesta, mutta miten näin upeasta paikasta koskaan raaskii muuttaa?

10. Olen tässä kirjoittaessani kuunnellut Radio Suomea ja syönyt kulhollisen irtokarkkeja. Villin perjantai-illan jatkoksi villiä lauantain viettoa...

4 kommenttia:

 1. Tosi kiva tää uusi listaustapa ja tiheä postaustahti (:D).
  Kiva lukea paljon kuulumisia, vaikka kamala tuo N:n tipahtamisjuttu! Hui! Kyllä lapsien kanssa varmaan joutuu pelkäämään aika lailla. Onneksi selvisitte säikähdyksellä.

  K

  VastaaPoista
 2. Kiva että tykkäät! :-) Aina harmittaa kun ei tuu laitettua mitään elämästään ylös. Kirjotatsä vielä päiväkirjaa?

  Joo onneks oli vaan pikkunaarmu!!

  VastaaPoista
 3. En enää kirjoita: lopetin silloin Sarajevon kesänä. Sääli, koska nämä kolme vuotta olis olleet varmasti mielekkäämmät ja tapahtumarikkaammat lukea kuin kaikki edeltävät yhteensä :D.

  K

  VastaaPoista
 4. Ei paperidiarya vaan JAKSA pitää, harmi!

  VastaaPoista

Mitäs mietit?