sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Ihana jouluaatto

Meidän perheellä oli eilen todella ihana jouluaatto, sellainen oikean joulutunnelman joulu josta jäi kaikille pehmoisia muistoja vaalittaviksi. Tai no ehkei kuopukselle vielä, ellei sitten jokin miellyttävä muistijälki... Niin, aivan varmasti sellainen!

Aamupalaksi syötiin joulupuuroa,hedelmäsalaattia ja joululeipää, jotka vuorasin graavilohella ja ykkösherkullani sienisalaatilla. Note to self: ensi jouluna osta ainakin kilo, 300 grammaa ei riitä mihinkään! Aamupalan jälkeen tajusin, että tontuthan olivat yön aikana käyneet jättämässä joulusukkiin paketit ja niistä lapset ilahtuivat kovasti.

Aamu kului leikkiessä, sohvalla löhötessä ja joulupiirrettyjä katsoessa. Tytöt olivat todella hyväntuulisia eivätkä pahoinpidelleet toisiaan yhtään tyhjänpäiväisistä ulinoista puhumattakaan, millä oli välitön vaikutus minun joulumieleeni. Aamuhengailujen jälkeen hiipparoitiin pyjamissa taloyhtiön joulusaunaan ja saatiinkin olla ainoat siellä (onneksi, koska kuopuksella tuli varoittamatta kakka kylppärin lattialle). Tunti vierähti mukavasti ja sitten olikin joululounaan ja päiväunien aika.

Torkahdin itsekin hetkeksi ja ihme kyllä myös esikoinen nukkui ainakin kaksi tuntia, ja kuopus tietysti samoin. Omien unieni jälkeen lepäilin sohvannurkassa suklaalla, omenilla ja limulla herkutellen, kynsiäni lakkaillen ja jotain koko perheen jouluelokuvaa katsellen. Vähän lasten heräämisen jälkeen Villekin tuli töistä, ja syötiin yhdessä välipalaa kunnes Ville lähti vinkkaillen roskia viemään, ja ette usko tätä - joulupukki tuli juuri silloin! Lapset olivat todella reippaita ja innoissaan paketeistaan.

Saatiin koko porukka tosi kivoja lahjoja, mutta minua harmitti kun en ollut ostanut lapsille enemmän leluja. Itseasiassa vieläkin harmittaa, mutta pitää vaikka jossain joulun ja heidän synttäreidensä välissä ostaa yllärinä joku mieluisa lelu kumpaisellekin. Ja ei varmaan lapsia itseään haittaa etteivät saaneet paljon lahjoja; onnellisen oloisina ovat leikkineet noilla mitä saivat.

Minä sain lahjaksi kaksi kynttilää, kirjan, hajuveden, ruusun tuoksuisen vartalovoiteen, kaksi sohvatyynynpäällistä, kaksi leffalippua, lahjakortin meikkikauppaan, kahdet happy socksit, herkkuja, ulkoiluhousut ja muistikirjan. Noiden leffalippujen kanssa kävi hyvin kun minulla oli ollut kaksi lippua palkintona yhteen kyselyyn vastaamisesta, mutta annoin ne eteenpäin yhdelle vähävaraiselle perheelle. Nyt hyvä kiersi takaisin luokseni ja sain taas itsellenikin liput.

Lahjojen avaamisen jälkeen Ville lähti joulusaunaan ja minä laitoin pöydän koreaksi. Meidän joulumenu piti sisällään: karjalanpaistia ja perunoita, kolmea erilaista lohta, porkkanalaatikkoa, juustoa, leipiä, salaatin, silliä, sienisalaattia (Ville kävi aattona töidensä jälkeen hakemassa mulle kaupasta lisää, heh). Oli todella hyvää, paitsi lapsista tietenkään ei. He söivät sitten jälkkäriksi joulupuuroa mahat täyteen.

Minun jälkkärini oli piparimutakakku, jota tein jo torstaina ja taisinpa tässä joulun mittaan syödä itse koko kakun. Kakun kaverina otettiin lasten mentyä nukkumaan pari lasia viiniä ja katsottiin yhtä elokuvaa, joka olikin kyllä niin huono että piti jättää kesken.

Sellainen oli meidän joulu - ihana, lämmintunnelmainen, rento. Olen niin iloinen kun lapset olivat iloisia! Ei tarvinnut itse yrittää hikipäässä pitää tunnelmaa yllä vaan se hoitui itsestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?