keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Iho on ihmisen suurin elin.

Tuntuu vähän tyhmältä valittaa tällaisesta, mutta valitan nyt kuitenkin, eli voi että välillä inhoan tätä mun ihoa! Sitä että se yhtäkkiä alkaa kutisemaan ja sitten sitä raapii ja raapii ja huomaa jossain vaiheessa että käsivarret vatsa reidet nilkat on punaiset, naarmuilla ja tihkuttaa verta. Niin kävi äsken.

Voisihan sitä isompiakin ulkonäkö-/terveyshuolia olla, mutta juuri nyt tämä kutinaa tekee ihan hulluksi. Raavin itseäni kynsillä, saksilla, viivottimella, haarukalla, väännetyillä klemmareilla. Tässä sitä luovasti toimistotarvikkeet saavat uudet käyttötarkoitukset... Kutinassa on tietysti pahinta, noh, kutina, mutta ei nuo punaiset läntitkään mitenkään mieltä kohota. Välillä kuntosalin jälkeen saunaan mennessäni pysähdyn kokovartalopeilin eteen ja oikein hätkähdän alastonta minääni: vitivalkoinen kroppa punaisilla läikillä. So hot, not...

Syksyllä kävin pari kertaa solariumissa etten olisi näin valkoinen ja myös jos se auttaisi tähän atooppiseen (?) ihottumaani, mutta ei se oikein auttanut: olin solkun jälkeenkin ihan yhtä valkoinen, ehkä pari päivää näkyi ihan pikkuiset rusketusrajat, ja tämä ihottuma nyt on tätä. Tulee milloin tulee, ei tähän mikään auta. Ei varmaan edes tämä valittaminen joten kiitos ja anteeks ja moi. :-)

6 kommenttia:

 1. Mie luin, että ilo on ihmisen suurin elin. On se varmaan ilokin oleellista, mutta iho-ongelmat ovat inhottavan häiritseviä, tiedän.

  Voisin lohduttaa, että kun vanhenet, iho lakkaa reagoimasta ihan niin voimakkaasti. Sitä ennen muista huolehtia kosteutuksesta, joku on saanut avun kookosöljystä, toinen nauttii sisäisesti kalaöljykapseleita. Sitten siihen kutinakohtaan voisit kokeilla bebanthenia. Se on hyvästä.

  VastaaPoista
 2. Ilo oliskin ollut parempi postauksen aihe. ;)

  Vanhenemista odotellessa! ;) yritän myös olla kiitollinen (pah), että nämä ihovaivat on alkaneet vasta viime vuosina ja lapsuuteni on ollut huoletonta. ;) Kookosöljyä haluaisin kokeilla, se ilmeisesti sopii sekä ulkoisesti että sisäisesti. Ihoni ei kyllä ole kuiva; itseasiassa se olisi ilman tätä ihottumaa kauniin maitomainen ja sileä. :D Ehkä kookosöljy onkin seuraavana hankintalistalla.

  VastaaPoista
 3. Lohduttavaa lukea etten oo ainut joka raapii niin että veri tirskuu! :D T. Neiti O

  VastaaPoista
 4. Kutina on kyllä hirveetä, raivostuttavaa ja häiritsee pahimmassa tapauksessa KOKO AJAN! Että ymmärrän kyllä postauksen aiheen.. se on kamalaa kun se ei raapimallakaan lähe pois :/ En osaa yhtään auttaa. Ite oisin varmaan maksanu itteni kipeeks ihotauti lääkäreistä jos oma kutina-kokemukseni ei ois hellittäny about viikossa.. :)
  -Miia

  VastaaPoista
 5. Neiti O, kohtalotovereita löytyy! En kyllä tiiä onko se kovin iloinen juttu... :D

  Miia, mulla tää kutina on niin ajoittaista, voi mennä ähkä päiväkin että iho on ok, eikä sitä sillon muista (paitsi jos kattoo inhottavia ihottumaisia läikkiä). Sitten taas välillä raapii ittensä hengiltä. Mulla meni kesällä parisataa niihin ihotautilääkäreihin + rasvoihin, ei mitään apua ja sitten ajattelin että hitot. Oon sitäpaitsi melko varma, että kissoilla on vaikutuksensa, aina kun makailen esim. päiväpeitolla, joka on TÄYNNÄ karvoja, kaula, sormet, kädet, nilkat menee punasille paukamille. Vältän siis makoilua päiväpeitolla. :D Sit yks lääkäri kirjotti hyvää vahvaa kortisonrasvaa, joka auttaa melko hyvin, pelottaa jo nyt mitä sitten kun se loppuu :D

  VastaaPoista
 6. Viljat pois... ja turha stressaaminen. Kyllä se siitä

  VastaaPoista

Mitäs mietit?