torstai 9. helmikuuta 2012

Sitähän sä kysyit

Tänään on vapaapäivä ja olen touhunnut vaikka mitä. Nukuin myöhään, kävin aamulenkillä Töölönlahden ympäri. Aurinko häikäisi ja lämmitti niin kiihkeästi että tuli hiki, vaikka netin säätiedotuksen mukaan oli -14 astetta joka "tuntuu kuin -20". Ajattelin taas tarpoessani, miten vihaan aamulenkkejä, mutta tietysti jälkeenpäin oli sitten taas hyvä mieli. Kävin suihkussa ja laittauduin ja join kaksi kuppia maitokahvia ja söin kolme hapankorppua metukalla, juustolla ja tuoreella basilikalla, jota ostin lenkilläni illan ruokaa varten. Tuore basilika ei maistu minusta oikein miltään mutta se tuoksu on niin ihana että sitä kun saisi pulloon niin kyllä kylpisin siinä (okei?). 

Roikuin netissä ja pesin pyykkiä, ja aloin sitten siivota. Jaksoin pitkästä aikaa järjestää kampauspöytänikin ja kynsilakkani, joita on muuten 25, kun muutama kuivunut yksilö lensi roskiin. Sitten imuroin, Ville luuttusi, hain yön ulkona olleet matot sisälle, säädin patterit pienemmälle, levitin pyykkiä. On nautinto olla siistissä kodissa, päivän velvollisuudet (urheilu, siivous) on tehty ja jääkaappi on pitkästä aikaa täynnä. Kävin eilen töiden jälkeen kaupassa, minulla oli aika vähän rahaa käyttötililläni ja muutama hupsu kymppi lompakossa, yritin pysyä laskuissa että rahat riittävät, mutta sekosin ja kassalla lasku näytti 15 euroa enemmän kuin minulla oli rahaa. Piti jättää kanafileet ja kukkienravinne pois. Kävin sitten ostamassa ne tänään lenkilläni. 

Illaksi teen täytettyjä paprikoita ja pesto-vuohenjuusto-kanaa. Viikko sitten Hämeenlinnassa ystäväni teki samaa herkkuruokaa ja häneltä opin pari hyvää vinkkiä: paprikat halki pituussuunnassa (aiemmin otin vain hatun pois ja koversin sisuksen -> turhan tuhtia), kanafileet leveyssuunnassa halki, jolloin niistä tulee ihanan ohuita, ennen uunia ruskistus pannulla, uuniin peston ja vuohenjuuston kanssa siksi aikaa että juusto sulaa.

Kävin toissapäivänä reiluksi kuukaudeksi venähtäneen tauon jälkeen kuntosalilla. Kauhean pitkä tauko kyllä. Ensin oli joulu, sitten kummia työvuoroja (tyyliin 12-21), sitten flunssa, sitten matka, sitten pari viikkoa ihmettelyä, että pitäiskö siellä salillakin käydä. Oli ilo huomata, että vaikka kuntoni olikin huonontunut kuukauden takaisesta, oli se kuitenkin parempi kuin vuosi sitten saliharrastuksen aloitettuani. Nyt on lihakset niin kipeät että huh. Eilen en päässyt kunnolla kävelemään kun takareisiä kivisti niin ja köpötin kuin mummo. Olin iltavuorossa töissä ja venyttelin ensin yhden nuoremme huoneessa. Lopetin kun hän kysyi, mitä sä yrität tehdä. :-D Sitten menin makaamaan nojatuolin taakse ja yritin venyttää siellä. Kotona hieroin kroppani linimettivoiteella, joka tekee ensin viilentävän ja sitten mukavan lämpimän olon. Huomenna menen taas salille ja jos jalat ovat vieläkin kipeät pölkyt teen vain juoksumatto-lämmittelyt (20 minuuttia, kolme kilometriä) ja kädet, vatsan ja selän. Tai jos olen ihan dead niin sitten menen vesijuoksemaan.

Ja nyt menen tekemään ruokaa. Joten moi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?