perjantai 29. kesäkuuta 2012

Eräs melkein vapaapäivä

Suolainen pannari tuoksuu uunissa ja nälkä kurnii vatsassa. Vielä 25 minuuttia. Eilen töissä kesäsijaisemme teki hyvää rahkapannukakkua ja mestarikokki minussa sai heti vainun että hei, tämä rahkahommahan sopisi tosi hyvin suolaiseen pannariin (ymmärrättehän että tuo oli itseironinen vitsi; maanantainakin, kun ystävämme kokkaili meidän keittiössä, olin varsin tyytyväisenä olohuoneessa viinilasillisen kanssa. Ymmärrettähän nyt vitsin minusta ja sisäisestä mestarikokistani, hehohe?). Laitoin täytteeksi kinkkusuikaleita, emmental-raastetta, maanantailta jäänyttä kaprista sekä aurajuustoa. Nälkä kurnii.

Keskiviikkona meillä oli töissä niin hyvä tilanne, että pääsin lähtemään aamuvuorosta ja klo 10. Mun työkaverit on ihan ässiä, olenhan minä sen monesti sanonut. Kävin kaupungilla, minulla oli 65 euroa jäljellä palkastani ja ajattelin antaa palaa, kohta (eli tänään) on taas palkkapäivä. Ostin kosmetiikkaa, t-paidan ja ruokaa ja jäljelle jäi orpo vitonen. Kotona raahasin patjan parvekkeelle, heitin biksut päälle ja nautin, ja vähän myös paloin. Makasin selälläni ja katsoin pilviä, ne lipuivat ja tuntui kuin talo olisi hiljaa valunut eteenpäin, se oli niin kummallista että vatsassa muljahti.

Tulin sisälle ja kymmenen minuutin päästä jysähti sade, yhtäkkiä kirkkaalta taivaalta. Kiittelin hyvää onneani ja tein itselleni ruoaksi nokkeja (eli gnoccheja) ja pistelin niitä poskeeni peston kanssa. Ville oli mökillä ja minä pääsin toteuttamaan ruokafantasioitani; opin nuo nokit aupairina Luxemburgissa. Siitäkin on jo viisi vuotta.

Illalla ehdin vielä siivota, käydä juoksulla, huoltaa kynnet, katsoa leffan ja pitkästyä. Eli päivä oli aikalailla bueno.

3 kommenttia:

  1. Kerro Reetta tarkemmin tuo pannarin ohje. En oo ennen ajatellut, että pannariin vois laittaa rahkaa. Uusia reseptejä vesikielellä odottaen :D

    VastaaPoista
  2. Mullekin oli uusi juttu, mutta googlailemalla löytyy useitakin ohjeita. Ite laitoin muistaakseni (!) 500 g rahkaa, puolisen litraa maitoa, puolisen kiloa sämpyläjauhoja, vähän suolaa, vähän hunajaa, vähän leivinjauhetta ja oisko n. 50 g voita. Eli helppoa kuin heinänteko :D

    VastaaPoista
  3. Ok! Täytyypä googlailla :D

    VastaaPoista

Mitäs mietit?