perjantai 8. marraskuuta 2013

Sosiaalinen maalaismuikki kera vauvansa

Tervehdys maaseudun rauhasta! Tulimme Nakke-tytön kanssa vanhempieni luokse "loman viettoon" tiistai-iltana. Junamatka ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut, eli että vauva nukkuisi suloisena ja tyytyväisenä kantorepun lämmössä ja minä lukisin uusinta Trendi-lehteä ja herkuttelisin eväs-irtokarkeilla, vaan junan kirkkaat valot ja tasainen kyyti pitivät tyttöä hereillä koko matkan. Ei hän onneksi juurikaan itkenyt, mutta vaati kuitenkin aktiivista läsnäoloa ja heijaamista (mille muuten käytävän toisella puolella istunut mies tuhahteli ja huokaili hyyyviiin syyvään - thanks juntti!). Pääasia ettei parkunut kuitenkaan, kuumottaa pelkkä ajatuskin, että altistaisi ventovieraat monen tunnin parkukonsertolle. Kyllähän maailmaan tietysti ääntä mahtuu - mutta vauvan kiukku-/väsymysitku on niistä äänistä ehkä vastenmielisin.

Keskiviikon vietimme ihan vain täällä "kotosalla" Naken nauttiessa innokkaiden ja onnellisten isovanhempien huomiosta ja minun touhutessa omiani. Eilenkin pääsin käymään yksin lenkillä ja illalla vielä saunassa isän katsoessa vauvaa, ah. Kävimme päivällä myös nopeasti Villen äidin luona, jossa toinen innokas ja onnellinen mummo pääsi paijaamaan vauvaa ennen matkoille lähtemistään, ja siitä jatkoimme minun mummolaani, jonne pölähtivät myös kaksi tätiäni ja serkkuni. Mummo ja serkku kävivät seuraavan keskustelun:

Mummo: Sinä olet 33-vuotias.
Serkku: Juu kiitos tiedosta, ei tarvitse muistuttaa.
Mummo: Minulla oli sinun iässä jo kahdeksan lasta.
Serkku: Herranjumala! Milloin sinä niitä aloit tehdä, 12-vuotiaanako?
Mummo: Kahdeksan lasta ja kuusi lehmää.
Serkku: Jestas... Mulla on kyllä tässä yhdessäkin työtä.

Lol!

Tänään olisimme menneet Nakke-pienen kanssa kyläluutailemaan kummieni luokse, mutta jouduin perumaan sen. Nukuimme aamulla aina yhteentoista asti ja vauvalle tuli uni vasta äsken, niin ei vain millään raaski herättää nukkuvaa vauvaa (joka olisi sitten kyllä niin kiukkuinen kuin tuollainen tappi vain olla ja voi!). Saatiin kuitenkin uudet treffit sovittua. Vauvan nukkuessa minä lähden kohta varmaan hakemaan kaupasta jotain hyvää, kun ystäväni kera poikansa saapuvat huomenna luoksemme. Sosiaalinen elämäni on täällä maalla noussut aivan uusiin sfääreihin.

2 kommenttia:

  1. Mummo =D <3

    Kuulostaa muutenkin hyvältä aikanne siellä. Nauttikaa siis siitä. Ensi viikolla nähdään, toivottavasti.

    K

    VastaaPoista
  2. Mummo on kyllä super! Ja aina unohtaa miten hauskat jutut sillä on :D

    VastaaPoista

Mitäs mietit?