tiistai 16. syyskuuta 2014

Kotijuttuja, matkahaaveita

Nämä illat, kun Ville painuu edeltä Nakke kainalossaan nukkumaan ja jään yksin katsomaan laatuohjelmia, kuten "Martina ja hengenpelastajat", ovat  i h a n i a. Ja melkoisen tärkeitä jaksamiselle tällaisina päivinä kun Nakke nukkuu väsytystaistelun myötäkin vain puolen tunnin unet ja on koko päivän kiukkuinen ja lyhytpinnainen, koko päivän lahkeessa ja iholla.

Olen huhkinut tänään kuin hurja. Imuroinut, luutunnut, pyyhkinyt pölyjä, hinkannut keittiötä ja vessoja. Pessyt kolme isoa koneellista pyykkiä. Leiponut ja kokannut. Pieni tyttäreni ahkerana apulaisena: sukan pesua kissojen vesikupissa, lattian huuhtominen samaisella vedellä. Inventaario suihkusaippuoista ja shampoista kaatamalla koko hylly. Samainen inventaario leivinpaperista repimällä rulla hylsystään. Roskiskaappien perusteellinen tarkastus... Uh. Ahkera, toimelias tyttäreni. En kiellä ellei ole jokin vaaranpaikka. En nyt aina kehukaan mutta annan touhuta, käsken siisteysintoilijan minussa ummistaa silmänsä. En halua nukkea, haluan elävän ihanan touhuajan, haluan aktiivisen ihmisen ja haluan ihmisen jolla on oma tahto, vaikka se olisikin repiä minut hulluksi. Minut perfektionistin, eikä vielä olla edes uhmaiässä.

Harkitsen Tallinnan reissua ensi viikoksi kaksin Naken kanssa. Pitää laskea rahoja, ja sitten ylipäänsä reissun plussia ja miinuksia. Palaanko virkistyneenä ihanasta rakkaasta Viron maasta vai vittuuntuneena kaikesta säädöstä mitä kömpelöt rattaamme, oman tahtinen lapseni ja kaikki lapsen kanssa kulkemisen lieveilmiöt aiheuttavat.

Nukuin viime yönä viisi ihanaa, yhtäjaksoista tuntia, kun Nakke nukkui omassa sängyssään. Viikon vaivannut hartiajumikin laukesi. Jos vain jaksaisin pitäisin unikoulun.

Kotimme on ihana - vaihteeksi. Välillä vaikeroin, miten tämä on kamala sotkuinen narkkarikämppä ja välillä miten kolkko ja epäkodikas. Nyt mennään ah ihana kotipesä -vaiheessa. 

Perheen kanssa unille. Nukkukaa hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?