keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Sillisalaatti

Sain Hannalta tällaisen kivan haasteen yövuoroani piristämään. Tässä säännöt:


- Vastaa saamiisi 10 kysymykseen
- Kerro 10 itse valitsemaasi asiaa itsestäsi
- Keksi 10 kysymystä seuraaville haastettaville ja haasta heidät!

 

Ok, täältä pesee! Eli ensin vastaukseni Hannan esittämiin kysymyksiin: 


1. Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta "joulu"?

- Rauha, kynttilät, valo, rakkaat, ruoka, malttamattomuus, haikeus, salaisuudet

2. Mikä sinusta on parasta joulussa?

- Hmm, taitaa olla nuo yllä luettelemani. Hyvä ruoka hyvien ihmisten kanssa nautittuna, joulua edeltävä lahja- ja korttisäpinä, siisti ja kaunis koti, tunnelmallisuus, jouluyönä "kun tonttu ei vain saa unta" sydämeen hiipivä haikeus ja ikävä, joka on kuitenkin sellaista kaunista. Niin ja rakkaat tutut joululaulut.

3. Hankitko lahjat kaupasta vai teetkö itse?

- Tein itse lukiossa ja yläasteella, kun olin aina hassannut lahjarahat johonkin muuhun, ja voi että hävettää millaisia tekeleitä väkersin... Nykyään ostan, en ole erityisen lahjakas oikein millään kädentaito-saralla. Haluaisin ostaa suomalaisilta käsityöläisiltä ja pikkuputiikeista, mutta se vähän jäi tänä(-kin) vuonna ja syydin rahojani isoille kaupoille. Mikä on kyllä harmi.

4. Mitä toivoit tänä jouluna pukilta?

- En mitään. Mutta löysin töihin tullessani ystäväni lokerooni jättämän paketin ja valoa vasten tiirailun ja kauhean syynäämisen pienen tunnustelun perusteella uskoisin, että siellä on koru. Ja korut on aina tosi jees! Tykkään kaikista lahjoista mistä tulee tunne, että tuota hankittaessa on oikeasti mietitty, mistä juuri minä tykkäisin.

5. Onko asuinkunnassasi jouluvaloja?

- Helsingissä, juu kyllä on. En ole tosin oikein päässyt näkemään niitä, kun en ole viime aikoina käynyt keskustassa. Hyvä helsinkiläinen meitsi :-D Koti-työ-koti - reitilläni en ole valoja bongannut, paitsi tietysti ihmisten ikkunoista.

6. Mikä on lempijoulukoristeesi?

- Valot ja kynttilät. En liiemmin perusta muusta härpäkkeestä.

7. Koristeletko pipareita?

- En ole sen jälkeen koristellut, kun muutin pois lapsuudenkodista. Se koristelu on kyllä kivaa!

8. Katsotko aattona telkkarista jouluisia ohjelmia?

- Katson joulurauhan julistuksen ja Lumiukon. Viime vuonna katsottiin perheen kanssa jouluhömppä Holiday ja se oli kyllä kiva myös.

9. Millainen joulukalenteri sinulla on?

- Villen jostain kaupasta saama ja minulle lahjoittama kuvakalenteri, jossa luukuista paljastuu myyriä, kelkkailevia lumiukkoja ja muuta kummaa väkeä.

10. Teetkö uudenvuodenlupauksia?

- En mitään kovin konkreettisia vaan enemmän jotain tyyliin "tahtoisin ensi vuonna tulla paremmaksi ja kärsivällisemmäksi ja lempeämmäksi ja viisaammaksi ihmiseksi". :-D Ja nyt kyllä olen ollut ihan mahdoton raha-asioissani, joka kuukausi on vippailtu säästötililtä ja sitä rataa, että ihan oikeasti voisin kyllä luvata olla ensi vuonna ja koko loppuelämäni parempi ja vastuullisempi rahankäyttäjä.


Sitten kymmenen asiaa minusta. Pitääköhän niiden liittyä jouluun? (oi blogihaasteiden kultainen sääntökirja) No ehkä voisin keksiä jotain jouluisia ja jotain yleisluontoisia paljastuksia.

1. Sain kuulla, ettei joulupukkia ole olemassa, kun olin seitsemän-vuotiaana menossa partion pikkujouluihin ja äiti lausui kohtalokkaat sanat: - Haluatko kuulla kauhean salaisuuden? - Joo, haluan! - Joulupukkia ei oo olemassa. YHHYYY! Tuntui että maailma mureni. Romahdin saunan ovea vasten (äiti oli silloin sytyttämässä kiukaaseen tulia) kuin olisin saanut syöpädiagnoosin ja itkin niin vuolaasti, että äiti alkoi miettiä olenko kykenevä lähtemään sinne partion pikkujouluihin. Ja ihan kreisi ajatus muuten, että minä olen käynyt partiossa. Aina valmis ja, no, niin...

2. Ennen tuota kauheaa päivää, kun lapsenuskoni oli vielä kirkas ja vilpitön, oli äitin työpaikan pikkujoulut. Joulupukin käytyä harhailin pitkin käytäviä ja yhtäkkiä, kamalaa!, näin toimiston pöydällä joulupukin vaatteet. Menin taas ihan tolaltani ja juoksin itkien äitin luo tivaamaan selitystä, ja äiti keksi että joulupukki on saunassa.

3. Luulen olleeni vakava ja umpimielinen lapsi. En muista lapsuudesta oikein mitään sellaisia huolettomia ja kepeitä muistoja vaan pelkkiä kummallisia, ahdistavia tilanteita. Ja lapsuuteni oli siis maailman tasaisin ja turvallisin, hyvät rakastavat vanhemmat, kiva koti, kaikki mallillaan.

4. Haluaisin vielä jonain päivänä lapsia ja pelkään, ettemme voi saada niitä.

5. Luulen, että olen löytämässä jotain tervetullutta huolettomuuden asennetta itseeni. Olen aina ollut kova huolehtimaan ja murehtimaan milloin mitäkin, mutta viime aikoina ehkä vähemmän. Koska elämä ihan totta kantaa eikä suunnittelemalla kaikkea valmiiksi voi ehkäistä tai taata mitään. Kuten kirjoitin siskolleni naimisiinmenostamme kertoessani, olen kyllästynyt pelkäämään ja murehtimaan "entä jos".

6. Olen aika hyvä tässä työssä mitä teen. Sekä vammaistyössä että tässä nimenomaisessa työpaikassani. Ja se on tosi itseluottamusta kasvattava tunne se!

7. Haluaisin osata paremmin englantia. Olen siinä aika huono ja menen usein kipsiin, jos joudun käyttämään englantiani.

8. Ylimieliset ja itseään täynnä olevat ihmiset ovat mielestäni maan kuraa.

9. Välillä liikutun kyyneliin ja saan melkein paniikkikohtauksen ansiokkaasta eläytymisestäni miettiessäni rakkaideni hautajaisia. Ville sanoi, että nuo ajatukset ovat vähän pimeitä, ja niinhän ne kyllä ovat. Olen myös elänyt sata kertaa mielessäni sen päivän, kun kirppu-kissamme kuolee. En tiedä mistä pirusta nuo ajatukset kumpuavat, koska en ihan totta usko, että voisin jotenkin etukäteen harjoitella noita tilanteita.

10. Liian usein kokiessani jotain asetun tavallaan itseni ulkopuolelle ja mietin, miten tilanteen saisi kuvailtua blogiin tai päiväkirjaan. Samoin välillä vaikka kävellessäni päähäni vain tulee yhtäkkiä lauseita, jotka ovat mielestäni niin hienoja etten pysty käsittämään mistä ne ovat peräisin, ja että ne pitäisi ehdottomasti kirjoittaa heti siinä paikassa ylös. Enkä ikinä kirjoita.


Ja loppuun minun kymmenen kysymystäni, ennen kuin kerron, keille haaste menee eteenpäin.

1. Miksi lapsille valehdellaan, että joulupukki on olemassa, vaikka totuus tulee ennemmin tai myöhemmin ilmi ja kaikille olisi vain paljon helpompaa ilman kaikkea salailua?

2. Onko laiskuus paha vai hyvä asia? Mitä laiskuus on?

3. Tuleeko tv:stä liikaa realitya?

4. Panostaisitko mieluummin lastensuojeluun vai vanhustenhuoltoon ja miksi? Ja ei, ei saa valita molempia. Tiedän, paha kysymys.

5. Kerro joku kaunis joulumuisto.

6. Jos saisit 10 000 € ja se pitäisi kuluttaa yhden päivän aikana vain itseesi, niin mihis se raha palaisi?

7. Kumpi on pahempi, holtiton ja vastuuton mieli vai syntymävakava luonne, joka ei koskaan taivu iloitteluun?

8. Mihin uskot?

9. Mitä et tekisi rahasta? Vaikka saisit niin paljon rahaa että voisit pelastaa kaikki Afrikan orpolapset ja elää itse leveästi loppuelämäsi.

10. Lasketko vieläkin, mitä joku asia maksaa markoissa? (minä lasken:-D)


Ja haaste menee eteenpäin Kummitukselle, Usko,Toivo ja pakkaus-blogiin  sekä Nooratuulialle. Enjoy, ladies!6 kommenttia:

 1. Tässä kirjoituksessa on niin tuhat asiaa, mihin voisin tarttua, mutta kirjoituksen loppu "räjäytti pankin":

  "Lasketko vielä, mitä joku asia maksaa markoissa? (minä lasken :-D)"

  :,D huhuhuhuhuhuhuh. Tsemppiä elämään!


  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kepa :D naurettiin äitin ja isän kanssa tälle kommentille :D

   Poista
 2. Hienoa, että otit haasteen vastaan! :D

  Anteeksi mutta repesin ihan tyystin noille kahdelle ensimmäiselle kertomallesi faktalle! Voi sua reppanaa miten oot saanu tietää ettei pukkia olekaan! x'D

  10 on mielenkiintoinen kohta. Teen sitä toisinaan itsekin! :D

  VastaaPoista
 3. Säälittävät lapsuusmuistoni :D en mä vielä tosta "pukki on saunassa"-jutusta osannu päätellä, ettei joulupukkia ole... Hyvät hoksottimet ja silleen :D

  VastaaPoista
 4. Sitten kun taas kerkeät, niin saisit vastaanottaa toisenlaisen haasteen. Jos siis tahtoa löytyy, pakko ei tietenkään ole.

  VastaaPoista
 5. Jes, kiitos! Mulla on viis yövuoroa edessä eli aikaa on ;)

  VastaaPoista

Mitäs mietit?