keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Touhupäivä

Tänään on ollut asioidenhoitelupäivä*. Herättyäni jouduin heti aloittamaan päiväni anteeksipyynnöillä, kun muistin yöllä tönäisseeni Villeä kovasti selkään unissani. Pyytelin kyllä yölläkin anteeksi, mutta Villen ärtynyt kivunälähdys oli jäänyt kaikumaan korviini... Muutenkin aamu alkoi aika jähmeästi, vasemman lavan ja niskan välissä oli kipeä jumi, pudotin kahvipaketin lattialle ja purut levisivät, poskessa oli ihottumaa ja kaikki tuntui menevän päin helvettiä (kuten dramaattisesti mielessäni ajattelin).

Patistin itseni kuntosalille ja niinhän se on, liike on lääke. Jumi on melkein kokonaan lauennut ja kaikki se hikoilu, makeankipeä tunne lihaksissa, jälkeenpäin sauna ja laittautuminen, se vain tuntuu niin hyvältä. 

Kävin äkkiä heittämässä salikassin kotiin ja taapersin postiin, jossa vuoroni olisi ollut kuudenkymmenen (60) asiakkaan jälkeen. Soitin siskolle ja lähdin pois, hyppäsin bussiin. Kävin tekemässä tilauksen niistä hääkuvista jotka haluamme ja herranen aika, voitteko ajatella, hääkuvaukseen ja kymmeneen kuvaan on mennyt rahaa yhteensä 300 euroa! Pyörryin sisäisesti ja hymyilin ulkoisesti.

Kävin kaupassa ja äsken siivosin ja veivasin munakkaan uuniin, käynkin nyt sitä kurkkaamassa. 

...

Ai, se olikin valmista, joten ei kun syömään. Vapaapäivinä unohdan syödä, tänäänkin olen syönyt vain kipollisen turkkilaista jogurttia ja banaania ja kaksi hapankorppua. Sitten jossain vaiheessa havahdun, että on niin nälkä että meinaan pyörtyä ja teen äkkiä jotain ja sitten yleensä ilta meneekin ruoan päälle herkkuja napostellessa. Tosi terveellistä...


* Äidinkielen opettaja minussa on ärtynyt aloittaessaan tekstin tuollaisella yhdyssanavirheellä. Tai siis olen varma että siinä on virhe, mutta voiko se olla sitten asioiden hoitelupäivä? Hoitelupäivä... Asioiden hoiteluhan on kai yleiskielisemmin asioiden hoitaMINEN, ja eikös -minen päätteiset kirjoiteta erilleen edellisestä sanasta, toisin kuin esimerkiksi -inen. Kauhean vaikeaa oma äidinkieli välillä, ja silti: kiehtovaa, ja niin, niin rakasta! Suomi! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?