lauantai 27. elokuuta 2016

Mitä olen oppinut töissä ja kotiäitinä

Töissä:

- Ole hyvä ja reilu työtoveri, mutta älä kaveeraa sen erityisemmin kenenkään kanssa.

- Työskentele paikassa, jossa voit kunnioittaa esimiestä ja olla tälle lojaali.

- Arvosta kaikkia työtehtäviä ja tee ne mahdollisimman hyvin.

- Tee työsi hyvin koska haluat tehdä työsi hyvin, ei ulkoisen kiitoksen motivoimana.

- Ole ylpeä siitä mitä teet (muuhan olisikin ainutlaatuisen aikasi hukkaamista).

- Älä ikinä pura omaa huonoa päivää muihin. Kolmivuorotyössä, älä henkisesti siirrä edellisen vuoron taakkoja seuraavalle.

- Älä tapa toisten työniloa äläkä anna hapannaamojen tappaa sinun työniloasi.

Kotona:

- Työt eivät tekemällä lopu. Tämän olen ihan vasta nyt oppinut ja suonutkin itselleni paljon "taukoja", jolloin luetaan lasten kanssa kirjoja, istuskellaan parvekkeella, kutitellaan sängyssä.

- 98% hermojen menetyksistä tapahtuu kiireessä. Minimoi se kaikin keinoin. Minä mittaat kaakaohauhotkin lasten mukeihin jo illalla valmiiksi aamua varten. Valmiiksi ladattu kahvinkeitin on jo sellainen luksus että siitä en luovu.

- Oma aika on supertärkeää. Minä käyn neljä kertaa viikossa salilla, ja sitten on tietysti nämä illat kun lapset nukkuvat.

- Tästä voi tietysti olla eri mieltä, mutta itse yritän melkein aina mennä ns. tunnelma edellä, eli kaikkien periaatteellisten kieltojen sijaan pyrin pitämään kodin tunnelman leppoisana.

- ... Toisaalta, välillä on ihan ok päästellä höyryjä ja huutaa vähän. Minusta se on lapsillekin reilumpaa kuin että yrittäisi viimeiseen asti pidätellä kiukkua, saati että sivaltaisi ilkeillä sanoilla.

- On ihan ok kehua lapsiaan muidenkin kuullen.

- Kyllä pikkulapsiaikana parisuhde on koetuksella! Pitää kyllä tuulettaa kun yhdessä eteenpäin porskutetaan.

- Lapsettodella ovat omia persooniaan jo aivan pieninä. Minun tehtäväni on opettaa kauniit käytöstavat, huomaavaiset arvot, ylpeys omasta itsestä, mutta loppujen lopuksi en voi kuin olla läsnä ja rakastaa lujaa.

- Aika luksusta täällä Suomessa että kotiäitiyttä tuetaan näin hyvin: saa pitää työnsä odottamassa ja saa vielä joka kuukausi rahaa omien lasten kanssa olemisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?