tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kiukkuinen eukko laihdutuskuurilla

Olen pitkästä aikaa yövuorossa. Väsyttää. Väsymystä lukuunottamatta on kivaa olla täällä omissa oloissani valvomassa. En ole vielä alkanut tehdä hommia, katsonut telkkaria vain ja roikkunut netissä, mutta kohta veivaan lihapullat huomiseksi. Sitten katson ehkä taas vähän telkkaria.

Aiemmin katsoin Sinkkuelämää, jossa Carrie heilasteli jonkun jazz-fani Rayn kanssa. He olivat vasta tavanneet, toisilla treffeillä ehkä, ja se Ray-heppu alkoi "soittaa" Carriea kuin bassoa ja työnsi sitten kätensä tämän pöksyihin, ja Carrie oli ihan fiiliksissä. Huomasin ajattelevani, että hyi ja kamalan aikaista ja vielä kerran hyi, ja sitten ajattelin että olenko tulossa inhottavaksi naamaa nurpattavaksi valittaja-eukoksi vai aikuiseksi itsenäiseksi naiseksi. Yksi päivä kotona valitin Villelle että olen nykyään kauhea valittava akka (valitettuani sitä ennen hänelle jostain) ja Ville sanoi niin olet, mutta että mehän ollaan nyt niin tiivis yksikkö että kai se kuuluu kuvioon että välillä valitat... Ja minä sanoin että niin, me olemme nyt tiimi, ja lisäsin känisevällä äänellä, että vaikka tämä tiimi nyt rakoileekin, kun ei ole yhteistä aikaa...

Aloitin tänään, tai eilen, vähähiilarisen ruokavalion eli karppaamisen. Illalla tein ennen töihin lähtöä kolmea erilaista karppijuttua: pizzaa, leipää ja suolaisia muffinseja. Toivottavasti onnistun tässä ruokahommassa nyt. Katsoin ystäväni viime viikolla ottamia kuvia, joissa nauran silmät sikkuralla ja maha pömpöllä, ja ajattelin hyi miten lihava, mutta sitten katsoin uudestaan ja ajattelin näytänpä onnelliselta, ja äsken ajattelin hurskastelevasti, että läheiset ihmiseni eivät voisi pitää minusta enempää vaikka olisin minkä näköinen, joten eikö itsekin kannattaisi vain tykätä. Olen kuitenkin itseni pisin ihmissuhde, ja hyvällä tahdolla siitä voi muodostua suorastaan rakkaussuhde.

Aion kuitenkin kokeilla sitä karppaamista.

3 kommenttia:

 1. Olen muuten samaa mieltä tuosta, että itsensä kanssa ihmisen pitää viihtyä. Mitäs siitä, jos vatsa pömpöttää tai jossain on vähän liikaa. Pääasia, että meillä on itsemme kanssa hauskaa.
  Onnea karppaamiselle!

  VastaaPoista
 2. Ole varovainen karppauksen kanssa. Tiedän muutamia, jotka ovat joutuneet sairaalaan, koska hiilariton ruokavalio ei ole niin terveellinen kuin sanotaan. Toki sen avulla voi pudottaa painoa, mutta se on luonnoton vaihtoehto... Sorry kun paasaan, mutta silti...
  -marjut

  VastaaPoista
 3. Kiitos Sari! Ja totta, parasta olla oman ittensä bestis :)

  Marjut, aijaa, huh, en oo kuullu että jollekin on noin käyny karpatessa. Mistähän se johtui, miksi joutuivat sairaalaan? Ehkä jos syö kertakaikkiaan liian vähän, tyyliin pelkkää salaattia, tai innostui käyttämään liikaa rasvaa ja muita kolesterolipommeja. Olis kivaa kuulla tarkemmin.

  Minusta hiilarittomuus on juuri lähinnä luonnollista - joskus ennen vanhaan (ehkä satoja vuosia sitten) ihminen söi vuodessa noin 20 ruokalusikallista sokeria, nykyään päivässä jopa 40 ruokalusikallista! En oo osannu ajatella,että hiilarittomuudesta on ihmiskeholle haittaa, luulisin että proteiini, kuitu ja hyvät rasvat on tärkeempää. Etenkin kaikki ei-täysjyväviljatuotteet on ihan höttöä - vaalee leipä, pulla, pasta... Tärkein huomio itelleni on kuitenkin ollu se virkeempi olo, mikä tästä on seurannu. Ei litteempi mahakaan kyllä harmita ;)

  VastaaPoista

Mitäs mietit?