tiistai 13. syyskuuta 2011

Kuka ottaa pataan?

Olen niin pettynyt! Tein eilen sellaista pataa, joka vaikutti ohjeessa herkulliselta. Tuuli paukkoi ulkona ja sade piiskasi ja ostin innoissani porkkanaa, sipulia, punaviiniä, hemmetin kallista naudan sisäpaistia, herkkusieniä, pekonia. Sytyttelin kynttilät ja hyräilin pilkkoessani, ruskistin eri pilkkomukset pekonin rasvassa, täytin pataa, hyräilin, lisäsin punaviinin. Odotin kolme tuntia ja maistoin ja meinasin oksentaa (tai oksensinkin, mutta se johtui varmaan odotellessani tyhjään mahaan nautitusta viinistä). En tykännyt yhtään. Yritin äsken uudella menestyksellä mutta ei sitä vaan pystynyt syömään. Se punaviiniliemi ei ole yhtään mun juttu. Yhhyy, siinä meni kalliit aineet kankkulan kaivoon.

Töissä on nyt sellainen tilanne että huh huh. Mietin työjuttuja koko ajan, työkavereiden sanomisia, sitä mitä ei sanota vaan mikä kytee pinnan alla, ilmeissä ja asenteissa ja selän takana supinana. Rinnassa on jatkuva painon tunne ja voi luoja että minä mietin, kuntosalilla, kotona, töissä, kävellessäni, katsoessani telkkaria, koko ajan. Jotain siellä pitää tapahtua ja pian.

3 kommenttia:

 1. Oot tehny vissiin burgundinpataa...ainakin noista tarpeista päätellen. Siinä on tärkee pointti se mimmosta punaviiniä siihen laittaa... En muista enää ite mitä viiniä (siis mistä rypäleistä tehtyä) sen piti olla, kun en pysty syömään punaista lihaa, mutta ei se meilläkään kovin suosittu ruoka ollut. En ole siis tehnyt sitä sen yhden kerran jälkeen :D

  VastaaPoista
 2. Noh, tiedän ainakin mitä emme siis syö reilun vkon päästä. Otan osaa! Ruokaepäonnistumiset ovat surkeita!

  VastaaPoista
 3. Marjut, sitähän tuo. Hyh! :D Ohjeessa sanottiin, ettei viinin laadulla ole väliä ja että halvimmatkin käy. Ei vaan ollu minunkaan juttu... Jatkossa viini viininä ja liemi vaikka vedestä :D

  Kummitus, oli ja on kyllä suuri pettymys. Hitto kun se lihakin oli niin kallista. Ja kerrankin en ees ite sössiny vaan tein just ohjeen mukaan, ei vaan kertakaikkiaan ollu mun juttu. Joo ens viikolla mielellään jotain muuta :D Ehdotelmasi kuulostaa ihkulta!!

  VastaaPoista

Mitäs mietit?