lauantai 3. maaliskuuta 2012

Kevättalven fiiliksiä

Lauantai-ilta. Kävin suihkussa, tuoksun hyvältä, pyyhe on turbaanina päässä. Juon punaviiniä, kahden kulauksen jälkeen jo väsyttää. Ihailen tulppaaneja, pinkkejä, ostin ne tänään kevään kunniaksi. Olen riemuissani valoisista illoista ja lämpimistä, aurinkoisista päivistä, asvaltista lumen seassa. 

Vapaapäivinäni olin rakkaan ystäväni luona Tampereella, käveltiin kaupunkia ristiin rastiin ja lämmintä oli kahdeksan astetta. Se tuntui melkein kesältä, ja siitä innostuneena kai ostaa paukautin viidet kesäkengät. "Ostaa paukautin" myös korkeavyötäröisiä hameita ja mekon, korun jossa on vaaleanpunaisesti pleksistä leikattu keiju. Olen nyt käyttänyt onnellisena hameita ja ihmetellyt miksen ole keksinyt moista "sihteerikkö-lookia" aiemmin. Ei haittaa että maha on iso, kun korkean vyötärön kanssa se kurvistuukin vyötäröksi. 

Tänään kävin kesken työpäivän Kiasmassa, siellä oli näyttely Thank you for the music. Tykkäsin, vaikken työkeikkaluonteisuuden vuoksi ihan täysin voinutkaan keskittyä. Töiden jälkeen ostin tulppaanien lisäksi kissoille harjan. Kotiin tultuani sulkeuduin niiden kanssa yksi kerrallaan vessaan. Jännitti kamalasti olla Winstonin kanssa yksin pienessä suljetussa tilassa, mutta se raapaisikin vain kerran ja muun ajan nautti niin että koko huussi tärisi kehräyksen voimasta. Kirppu meni jonkinlaiseen ekstaattista hurmiota muistuttavaan transsiin ja meni hassuun asentoon makaamaan, hangaten autuaana päätään lattiaan. Karvaa irtosi nyrkeittäin ja olisi irronnut niin kauan kun vain olisin jaksanut harjata. 

Maanantaina minulla alkoi töissä kamalasti särkeä päätä. Otin särkylääkkeen ja puoli kuppia vahvaa mustaa kahvia ja kotimatkalla melkein oksensin, päätä särki niin että humisi. Silmissä siritti. Kotona otin toisen särkylääkkeen ja nukahdin ja se oli sen päänsäryn tarina, se. Tiistaina ihmettelin korvasärkyä, joka tuntuu olevan pikemminkin korvan ulkoisissa osissa kuin hermossa. Tänään on koskenut jo melko lailla, mutta pelkään että minulla on vaikka joku inhottava finni korvassa eikä mitään oikeaa vaivaa enkä suin surminkaan viitsisi mennä lääkäriin. Pitää katsella tilanteen kehittymistä.

Nyt levitän pyykit, otan jotain syömistä ja käperryn sohvalle viltin alle rakkaan, rakkaan Ally McBealini kanssa. Kohta on kolmos-boksikin katsottu. Näin kuluvat päivät ja tätä on elämä, totesi hän kaiken kattavasti ja painoi julkaise -.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?