lauantai 13. lokakuuta 2012

Älä ärsytä!

Ystäväni Kummitus kirjoitti, mikä on katollaan maailmassa. Minäpä vähän matkin ja listaan, mikä minua ärsyttää. Kaikki ärsytykset taitavat liittyä toisiin ihmisiin, MUTTA juuri nyt ei ärsytä mikään.

- Ylipuheliaisuus. Etenkin työtilanteissa, vapaa-ajallahan pystyn rajaamaan kenen kanssa olen. En kestä jos on joku oikea asia käsiteltävänä ja joku jaarittelee puoli tuntia takertuen jokaiseen lillukanvarteen, eksyen viiden vuoden takaisiin juttuihin ja jauhaen pahimmassa tapauksessa omista henkilökohtaisista asiostaan yhteistä aikaa hassaten. 

- Pikkumaisuus ja loukkaantuvaisuus. Se että jokainen asia halutaan käsittää jonain henkilökohtaisena piikkinä, vaikka useimmat asiat nyt ovat aika neutraaleja ja piikitkin voi halutessaan kuitata olankohautuksella.

- Pikkuasioista mesoaminen ärsyttää. Ja valittaminen! Älkää valittako, saatana. Asioilla on monta puolta.

- Ilkeily, ylimielisyys, ongelmien näkeminen siellä missä on ihan yhtä lailla mahdollisuuksia.

- Karkeus ärsyttää. En ole mikää mahdoton hienoperse mutta en välttämättä halua kuulla vieraiden ihmisten vatsan toiminnoista, seksielämästä tai perhe-elämän tabuista.

- Velttous on super ärsyttävää. Sellainen nääh emmää tiiä ja en minää ja mitä väliä - asenne.

- Vastuunpakoilu. Liittyy tuohon velttouteen. ARGGGHHH.

Siinäpä niitä. Alkoi muuten vähän ärsyttää kun tätä kirjoitin.

8 kommenttia:

 1. Heh, ajattelinkin kun kirjoitit alussa että nyt ei ärsytä mikään, että no tän listan jälkeen varmasti ärsyttää =D Oon kyllä samaa mieltä oikeestaan kaikesta mitä listasit, ÄRSYTTÄVÄÄ!
  -Zazu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zazu, joo kummasti alkoi ärsyttää kun noita kirjoitti ja mietti :D

   Poista
 2. Hitto nousi aggressiot pintaan tuota tekstiä lukiessa: niin just ihmiset! Käyttäytykää!!!
  Haluiaisin lisätä listaan sellaisen liiotellun pitkän kaavan mukaan tylsien asioiden kertomisen niin, että aina kun "stoori" pääsee loppuun, kertoja nostaa siitä jonkun yksityiskohdan ja alkaa "analysoida" sitä. Eli toisinsanoen kertoja jauhaa uudeelleen ja uudelleen samoja asioita ilman, että mitään uusia näkökulmia nousee pintaan. Ush.

  Yleensäkin jatkuva itsestään puhuminen sieppaa ja se, että kehuu itseään muiden suilla jatkuvasti. En tiedä, mikä on korrekti termi, mutta sieppaa myös, jos ihminen ei osaa omassa mielessään sijoittaa itseään realistisesti porukkaan vaan luulee olevansa esim. porukan vitsiniekka, vaikka todellisuudessa henkilö on ehkä joskus sanonut jonkun asian väärin väärässä paikassa ja muut on keksineet siitä vitsin. henkilö ei siis ole hauska sinänsä (vaikka niin luulee) vaan muut tekevät hänestä hauskan, vaikka jo ihan tsemppimielessä.

  Mutta sitten ehkä eniten rasittaa olla porukassa, esim. illallistamassa/lasillisilla, eikä kukaan puhu mitään. Kaikki puheenaiheyritykset ammutaan alas hiljaisuudella tai vaan tuijottamalla marttyyri-ilmeellä kulmien alta. Eli lopulta porukka lusikoi hiljaa keittojaan ja jokaisella olis varmasti rennompaa ja vapaampaa tehdä tuota yksin kuin ryhmässä. Nimimerkillä eilen yritin kaikkia puheenaiheita noloista sattumuksista, säästä, nobelin rauhanpalkinnosta, luennoista ja viime viikonjuhlista parhaisiin ravintoloihin ja sain palkinnoksi vaan noita katseita. Jostain käsittämättömästä syystä päädyin lopulta jopa kutsumaan koko lössin luokseni täksi illaksi. Älä edes kysy...
  Inhoan aggressiivisia ihmisiä, mutta sangriakulho kyllä pamahtaa rikki, jos sama meno jatkuu tänään.

  ps. Ootko koskaan tehnyt sangriaa/boolia +15 ihmiselle? Interesting, sanoisin.
  pps. Oikeesti oon ihan hyvillä fiiliksillä, tää postaus vaan suorastaan kerjäsi jatkoa =).
  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K, sellainen itsensä nostaminen esim. just vitsiniekaksi on kyllä ärsyttävää... Siis etenkin jos ei edes ole aihetta, mutta, no, on se muutenkin. Nöyryys on hyve! :D

   Ja tuollanen nuivuus, YÄK... Tosin oon itekin välillä tosi tuppisuu (->nuiva?), jos on enemmän jengiä, mutta se johtuu epävarmuudesta tms. Ja on se nyt hyvänen aika jos ei kukaan voi kommentoida! Ihan harmittaa sun puolesta.

   Reipas muikki kun silti kutsuit ne kylään! :D Toivottavasti oli kivaa?

   Poista
 3. Meillä kaikilla on omamme. Mutta se on ihan taivahan tosi, että liiallinen melskaaminen intiimeistä yksityiskohdista on aika etovaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummitus, niin, siinä asettaa sen kuuntelijankin aika epäreiluun asemaan.

   Tällainen ärtymyslista oli ihan virkistävää tehdä :D

   Poista
 4. Oli kyllä kivat pippalot. Tein tarpeeksi vahvaa sangriaa ja tarpeeksi paljon eli juttua riitti läpi illan. Ehkä sekin auttoi, että "vitsiniekka" oli paikalla.. Hehe, mutta musta tuntuu, että kaikilla oli kivaa.

  K

  VastaaPoista

Mitäs mietit?