lauantai 21. joulukuuta 2013

Punkkuhuumassa

Mun suunnitelmat joululle: juoda joka päivä punkkua! Oikeasti, sitä on tullut juotua ihan liian vähän kuluneena vuotena. Hyvästä syystä toki, mutta silti, nyt se vahinko korjataan! En tiedä pitäisikö ihan ottaa oma pullo mukaan kun huomenna lähdetään vanhemmilleni, vai luotanko siihen että kyllä siellä on loppasuu-tyttärelle tarjota? En mitään räkäkännejä odota vaan ihan sitä yhtä sivistynyttä lasia (per päivä). Nakke-pienestä ei ole tähän mennessä oikein osannut sanoa, että jos vaikka nyt nukahtaa juuri syöneenä niin herääkö puolen tunnin päästä halajamaan maitua, ja kun lypsän jo luovutettavaksi tuntuisi kamalan isolta vaivalta lypsää vielä Naken syömisiksi - edes punaviini ei ole sen arvoista. Mutta jouluna viinihanat auetkoon ja viini virratkoon!

Muita odotuksiani joululle: 

- Hyvä ruoka. Well hello there joululeipä ja erilaiset juustot, graavilohi ja sienisalaatti, suklaa...
- Joulumielen löytyminen. Ehtii ehtii!
- Koko perheen yhdessäolo ja lämmin tunnelma.
- Sanoinko jo hyvä ruoka...

Nakke-tytön kummi kävi meillä eilen siskonsa kanssa kahvittelemassa. Siinä on mukavat sisarukset! Hauskoja, rauhallisia ja sopivasti hällä väliä -asenteella varustettuja persoonia ovat he. Maanantaina olimme Naken kanssa siskoni luona pikkujouluja viettämässä, serkkummekin pääsi mukaan. Herkuteltiin niin että yöllä heräsin mahakipuun, mutta oli kyllä kiva ilta sekin. Lähdettiin kotimatkalle vasta yhdeksän jälkeen ja yliväsynyt Nakke-pieni parkui koko matkan takapenkillä. Minä pidin toisella kädellä tuttia vauvan suussa ja puristin toisella kädellä rattia auton kiitäessä unisen kaupungin halki. Kotona saatuani pikkuiseni nukkumaan tein vielä yötä vasten kahvakuulatreenin, kyllä nyt on draivi päällä!

On ihanaa, kun Nakke on nyt mennyt jo parin viikon ajan joka ilta kahdeksan maissa nukkumaan. Eilen piti jostain syystä taistella unta vastaan oikein tosissaan, ja joka toisella itkunpärähdyksellä Ville kiipesi keinuttamaan, joka toisella minä. Nukahdettuaan unta sitten riittikin seuraavaksi seitsemäksi tunniksi ja vaikka olen sanonut ennenkin niin vielä kerran: voi miten rakastan uusia rauhallisia iltoja, kun Nakke nukkuu ylhäällä omassa sängyssään ja saamme rauhassa touhuta alhaalla omiamme. Eilen oli vielä saunailta ja oli niin ihanaa kahvatreenin jälkeen lysähtää löylyihin ja nauttia pullo kylmää olutta. Mun uusi perjantaiperinne, sauna ja kalja, I like it! Villen mentyä nukkumaan jäin vielä lukemaan Jo Nesbøn Aavetta, joka on Harry Hole -sarjan tällä hetkellä toiseksi viimeinen kirja. Vielä yksi tavoitteeni joululomalle: lukea sarja loppuun.

Kohta Ville tulee töistä ja sitten jossain vaiheessa meillä tulee käymään Villen melkein naapurissamme asuva työkaveri, joka toimii kissavahtina joululomamme ajan. Kissojen hoitoringin suhteenkin saa siis huokaista helpotuksesta! Tuon työkaverin ja vanhan kissan ex-omistajan lisäksi myös ystävämme on luvannut mahdollisuuksien mukaan auttaa kissojen hoitamisessa. Uskon hänen sanojaan, että tekee sen mielellään, mutta hän on auttanut meitä kaikessa mahdollisessa niin paljon että itselläni on sellainen "kohtuus se on kerjäämisessäkin" -olo, joten hyvä että on muitakin keltä pyytää.

Siunattu olo. Sydän!

1 kommentti:

  1. Hei

    Huolestuneena mietin noita joulun aikatauluja, että ennätämmeköhän nähdä sun ja Kepan ja tietty Nellin kanssa? Mulla on ma töitä 7- 15, ti aatto, ke "vapaa", to mummo tulee P-mäeltä, pe töitä 7- 15 ja sitten lähdemmekin mun töiden jälkeen mamman luokse koko perheellä. Mitkäs teidän suunnitelmat?

    -Miia

    VastaaPoista

Mitäs mietit?