torstai 2. heinäkuuta 2015

perhekesä

Olen tässä hihitellyt, kun Ville sanoi Nakelle kauniita unia toivotellessaan, että "huomenna sitten reissataan taas" - kunnon karavaanariperhe! Aika paljon me kyllä reissataankin. Minä hormoneissani iloitsen melkein liikutukseen asti miten on takapenkki täynnä tyttöjä ja miten on ihana olla koko perhe yhteisellä lomalla.


Sovittiin että aletaan vuoroaamuina nukkua myöhään toisen hoitaessa aamurumban. Turhaanhan me molemmat törötetään silmät ristissä pystyssä kello 06, tai minkä armon ajan Nakke nyt ylösnousemuksellemme määrääkään. Tänään oli minun vuoroni nukkua ja olipa kyllä hemmetin mahtavaa pitkästä aikaa nousta levänneenä.


Tuntuu että vauvan myötä joudun kieltämään Nakkea enemmän kuin koskaan, mikä tuntuu ikävältä. Yritän aina ein sijaan "kieltää positiivisesti", toisin sanoen ohjata mielenkiinnon toisaalle tai muuten kiellon sijaan kehottaa. Esim. en sano "ei saa mennä sinne" vaan "sieltä voi pudota, tule mieluummin tänne". Nyt viljelen eitä kuin mitäkin turvasanaa. Mustasukkaisuutta en ole vielä havainnut, mutta Naken ronskit otteet vauvaa paijatessa ja horjahteleva kävely aivan vauvan pään vieressä kirvoittaa eeeeiiiin liian usein.


Olen yrittänyt järjestää Nakelle ja minulle kahdenkeskistä aikaa, esimerkiksi tänään käytiin yhdessä kaupassa ja kävelyllä ja illalla vielä saunassa. Ja ennen saunaa oltiin melkein pari tuntia pikkuruisella takapihallamme Villen, Naken ja Winston-kissan kanssa (käytiin päivällä ostamassa kisuille flexit!) vauvan vedellessä hirsiä sisällä. Voi että rakastan kesää ja ihanaa kun on Villen kanssa pitkä yhteinen loma!

4 kommenttia:

 1. Ei-sanan viljely on ihan hyvästä. Parempi meinaan tässä vaiheessa, kun sitten vasta koulussa. Meinaan vaan, kun tuolla töissä on törmännyt semmoisiin lapsiin, joita kielletään ensimmäisen kerran vasta koulussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah aivan :) selitin tuon varmaan vähän sekavasti... :) Tottakai kiellän, kun on tuhmuudet kyseessä (esim. pöydässä hilluminen tms), mutta tilanteissa kun toinen silmät loistaen innoissaan touhuaa jotain en halua kieltää. Taaperohan on kuitenkin tutkimusmatkailija :) tämäkin tietysti muuttuu kun ikää tulee mutta nyt pikkuipanan kohdalla näin. :)

   Poista
 2. Hahah, flexit! Kohtahan teistä tulee sen teinikirjojen päähenkilö Georgian perhe =D. On kaksi lasta, joista vanhempi vähän hurja (ja myös hurjan hauska) ja sitten on mörssärikissa. Hih =).

  Hyvältä kuulostaa teidän päivä! Ja fiksua musta säästää "ei" tilanteisiin, missä tapahtuu selviä jotain väärintekemistä (lapsiguru on puhunut. Kato, heti alko Georgia-läppä lentää!).

  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahaha :D

   N on kyllä hauska! Kun oltiin pihalla läkähdyttävässä paisteessa niin hän pyysi peittoa :D Repes kyllä itekin sit :D

   Varmaan sitten kun toinen oppii enemmän tekemään väärin ja uhmaamaan niin joutuu ihan kieltämään. Mutta taaperon luontaista intoa olis tosi sääli suitsia.

   Miten menee?

   Poista

Mitäs mietit?