keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Puuhatädin ajatukset

Pari tämän päivän juttua ja ajatusta:

Leivoin äsken kauralastuja. En ole leiponut vuoteen ja nyt leivon toista kertaa viikon sisällä! Viimeksi tein lauantaina sitruunatorttua, siitä tuli hyvää ja tarjosin sitä kylään tulleelle ystävälleni ja hänkin sanoi, hyvää. Kauralastuistakin tuli hyviä, mutta söin niin paljon taikinaa, etten jaksanut kuin kaksi valmista. Olin liikuttavan ylpeä siitäkin, kun onnistuin kaatamaan siirapin niin siististi, ettei yhtään valunut reunaa pitkin, mikään ei ole inhottavampaa kuin tahmainen siirappipurkki! :-D (ja samalla ihan mahdottoman kotoista<3)

Kirppu on maailman suloisin kissa ja tuo iloa ja lämpöä jokaiseen päivääni, olen niin onnellinen että meillä on se! Se on ihana vilukissa, nukkuu yöllä uppeluksissa peittojen alla ja nyt päiväunilleenkin kaivautui päiväpeiton alle. Raotin äsken peittoa ja siellä se oli selällään pörröinen pehmeä maha pystyssä pienessä lämpimässä pesässään, maailman suloisin! Saan välillä kyyneleet silmiin, kun mietin sitä päivää kun sitä ei enää ole, ja toivon että se saa elää pitkän, terveen elämän. Maailman suloisin kissa. Se on niin ihana silloinkin kun meille tulee ystäviä kylään, ja täysin pelottomana ja ihmisrakkaana se tutustuu ja käpertyy sitten viereen kehräämään. Eikä se vieläkään osaa maukua kunnolla, vaan päästää vain välillä pienen suloisen vauvakissan vinkaisun. Ja se on niin nättikin! Rakas pikkuinen kissani.

Kirkko ja kaupunki - lehdessä on jonkun naisen provosoiva juttu siitä, miten uusilta äideiltä pitäisi ottaa imetysvalmennus (tms) pois, samoin pitäisi poistaa kaikki viimeisen 30 vuoden aikana myönnetyt tuet ja laittaa rahat vanhusten hoitoon ja katujen ja teiden ylläpitoon. My ass. En ymmärrä tuollaista mustavalkoista ajattelua, että ihan kuin kaikki Suomen rahat olisivat jossain yhdessä lippaassa ja kun siitä ottaa vaikka vankien hoitoon niin se sama summa on sitten pois vanhuksilta, lapsiperheiltä, työttömiltä. En ymmärrä tuollaista arvotusta ja vastakkain asettelua, että jos joku ryhmä saa jotain niin sittenhän joku toinen ei saa yhtään. Lapsellista.

Nyt nautiskelen vähän Rauha S. Virtasen Ruususen parissa, joka taitaa olla kaikkien aikojen lempikirjani, ja alan sitten tapittamaan leffoja. On ollut puuhapäivä, olen tiskannut, pyykännyt, siivonnut, leiponut, laittanut ruokaa, käynyt kaupassa, hu hu huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?