keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Nami herkku

Tein sunnuntaina tällaista kinkkupiirakkaa, jonka ohjeen löysin yhdeltä karppisivulta. Tosi hyvää, suosittelen! Kamalan suolaista tuli, kun laitoin vielä aurajuustoa, mutta, kuten sanottu, hyvää:

100 g voita

1,5 dl soija-/ ruisjauhoja (minä laitoin noin puolet ja puolet)

1 dl vehnäleseitä
2 rkl kylmää vettä

2 dl juustoraastetta

Noista tulee pohja. Jauhot ja leseet nypitään voihin. Sitten lisätään vesi ja juustoraaste. Päällinen on tällainen:

kinkkukuutioita

paprikaa

(aurajuustoa)

2 kananmunaa

2 dl kermaa (ite laitoin maitoa)

mustapippuria

1 dl juustoraastetta

Levitetään kinkut, paprika ja aurajuusto pohjalle (joka on levitetty piirakkavuokaan). Kaadetaan munamaito päälle ja lopuksi juustoraaste. Ja sitten vain uuniin 200 asteeseen puoleksi tunniksi. Itse paistoin vielä pelkkää pohjaa ennen täytteitä viitisen minuuttia.

Seuraavaksi aion kokeilla jauheliha-kaali-täytteellä. Nami slurpsis. :-)

2 kommenttia:

  1. Vois kyllä kokeilla tuollastakin pohjaa joskus, täytteitä soveltaen! :) Nam.

    -Miia

    VastaaPoista
  2. On hyvää. Aika rasvasta kyllä. Ehkä se siks on hyvää 8)

    VastaaPoista

Mitäs mietit?