keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ja näin hän kypsyy

Tänään, raskausviikolla 36+0, oli lääkärintarkastus. Olen nyt aivan superinnoissani, koska kohdunkaula oli lyhentynyt ja pehmentynyt ja lääkäri arvioi, että synnytys voi hyvinkin olla edessä tässä parin viikon sisällä! Jihhuu! Luulen että minulle on oikein tyypillistä innostua milloin mistäkin - viimeksi mutteripannuista, nyt kohdunkaulasta... Olen vain niiiin fiiliksissä, ettei kroppani ole supistellut ja kolotellut turhaan vaan koko ajan suorittanut tärkeää tehtäväänsä. Lähipiirini muuten välillä naureskelee, kun saatan intoutua suorastaan hurmokselliseen paatokseen ihmiskehon voimavaroista ja ulottuvuuksista, ja nyt sain tietysti taas uutta vettä myllyyni. Että tuosta noin vain kaikessa hiljaisuudessa hän valmistelee itseään synnytykseen!

Nyt heitän ilmoille veikkauksen: veikkaan, että tyttäremme syntyy sunnuntaina 11.8. eli ensi viikon sunnuntaina.

Lääkäri tosin vitsaili, että aina kun hän veikkaa synnytyksen laskettua aikaa aikaisemmaksi, vastaanotolle tulee kettuuntuneita äitejä jättimahojen kanssa raskausviikolla 41...

Vauva piti taas reipasta jumppaa, niin kuin yleensäkin. Ihana pieni tyttö. Eikä onneksi niin pieni kun olin pelännyt vaan kuulemma ihan normaalin kokoinen tyttönen. Illalla käytiin kaupoilla ja Ville osti pikkuiselle jo fillarin. :-D Sitten ostettiin ne mitä suunniteltiin eli amme ja auton turvaistuin. Ja ruokaa, ja herkkuja. Painoni on noussut sitten viime neuvolan kilon viikossa ja raskauden alusta 16 kiloa, mikä tietysti sai lääkärin pitämään ystävällisen mutta vakavamielisen saarnan, mutta en jaksa enää tässä vaiheessa välittää. Koko raskaus on mennyt niin hyvin että viis pienestä läskiydestä.

Painodissauksen vastapainoksi sain lääkäriltä kehuja siitä, ettei ole turvotusta ja että - hahahahahahahahahaha - liikun ketterästi. Vieläkin naurattaa. Tuntuu että on kyllä ketteryys kaukana...

4 kommenttia:

 1. Minäkin haluan veikata! 18.8 on pyörinyt päässäni ajatellessani vauvaa ja äsken kun otin jääkaapista jogurtin (ja mietin vauvaa) ja tarkastin sen päiväyksen- niin se oli, tattadadaa 18.8! :D ... Selvät merkit ilmassa. Monilla maha ns. valahtaa alaspäin joitakin viikkoja ennen synnytystä ja ylös tulee selkeesti enempi tilaa, onko semmosta tapahtunu? Hyvä kohdunkaulasi, hyvä kroppasi!

  -Miia

  VastaaPoista
 2. Merkit on kyllä ilmassa! :D Villen veikkaus on K:n syntymäpäivä 24.8. Nyt on tiukka skaba meneillään!

  On maha valahtanu! Äiti kommentoi vikana K-lahti-iltana, miten maha on muuttunu erinäköiseksi, ja itekin oon sekä huomannu että tuntenu miten se roikkuu raskaana. Tuntuu välillä, että roikkuu melkein polvissa :D

  Ihmiskeho kyllä aina jaksaa hämmästyttää! Go kohdunkaula! :D Ai kun kroppa jaksais vielä hyvin synnytyksen koetuksetkin.

  VastaaPoista
 3. Minä myös!
  Jos en olis lukenut tuota mahan valahtamisjuttua, olisin veikannut 23. tai 25. pävä. Nyt siirrän veikkauksen 14. päivään.

  Ps. Tarkoittaako mahan laskeutuminen myös sitä, että et enää joudu istumaan lapiojäykkänä?

  K

  VastaaPoista
 4. Lapion aika alkaa olla ohi! :D Yleensä vauvan pylly on kohoumana joitakin senttejä navan yläopuolella oikeella puolella ja kantapäät kohoumana mahan vasemmalla puolella :D Lääkäri ihmetteli, onko vauva kääntynyt poikittain, mutta onneksi on yhä pää alaspäin, tuollaisella mutkalla vain.

  Jännä nähdä mikä veikkaus osuu oikeaan!

  VastaaPoista

Mitäs mietit?