keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Rytmissä

Aina yhtä houkutteleva aloitus, mutta tämä Naken tämän hetkistä rytmiä koskeva postaus tuskin ketään kiinnostaa, ellei sitten lukijaksi satu eksymään joku toinen puoli-vuotiaan vanhempi. Mutta itselleni muistoksi:

07 Nakke herää. Yleensä hän herää hiljaa höpötellen enkä tiedä kauanko hän on ehtinyt valvoa ennen kuin itse havahdun hereille. Tarjoan maitoa ja pötkötellään ja höpötellään jonkun aikaa ennen kuin huokaan mielessäni hyyyviiin syvään, että aamut kun nukuttiin yhteentoista ovat todella historiaa, ja könyän vaihtamaan Nakkea päivätamineisiin.
 
09 Nakke saa aamupuuronsa kera marjojen ja banaanin. Sitten maitoa, vaipanvaihtoa, lattialla touhuilua ym.

10-12 Naken päivän pitkät päikkärit ulkona vaunuissa. Hän on tuossa vaiheessa jo niin unentarpeessa että nukahtaa usein ennen kuin ehtii vaunuihin asti.

12 Lounaaksi peruna-bataatti-porkkana-jauheliha -sosetta

12-15 Touhuilua lattialla, kirjojen katselua, maitohuikkia ja paljon paijaamista. Tuohon väliin olisi tarkoitus myös ottaa puoli purkkkia - purkki hedelmäsosetta välipalaksi.

15-16 Päikkärit vaunuissa.

16 -19 Samat touhut kuin päivällä, jossain vaiheessa iltapuuro hedelmäsoseella höystettynä.

19 Unille.

19-07 Pääosin unta. Joka yö jossain vaiheessa Nakke siirtyy meidän viereen - en aina itsekään muista milloin. Yleensä tarjoan ihan koomassa joka ininään tissiä, mutta tuo tapa pitäisi muistaa lopettaa, koska ei hänellä taida enää nälkä olla öisin. Yksikin yö olin nukahtanut rinta paljaana ja Ville sen sitten siveellisesti peitti. :-D En oikein tiedä montako kertaa Nakke öisin heräilee, en herää itse niin herkästi kun hän on siinä vieressä (ja mulla tulpat korvissa). Välillä olen myös niin koomassa herätessäni ettei niistä hereilläoloista jää juurikaan muistikuvaa aamuun. Mutta sanoisinko että kaksi - viisi kertaa. Yleensä jossain vaiheessa yötä Nakke herää kokeilemaan äänensä eri ulottuvuuksia ja saattaa kiekua tunninkin. Sitten välillä on jotain vatsaongelmia jotka valvottavat ja välillä pitää pitää yöjumppaa. Ja välillä on ihan nälkä. 

Sellaista. Nuo kellonajat "päiväohjelmassa" saattavat heilahdella parikin tuntia, ja tietysti jos ollaan jossain menossa niin päikkäriajat siirtyy. Kotioloissakin voi välillä vaihdella iltapäivän päiväunet yksistä vähän pidemmistä kaksiin vähän lyhempiin, mutta tuo aamupäivän pitkä pätkä on aika vakio. Yritän aina pitää Nakkea mahdollisimman paljon lattialla, mutta hän ei juurikaan viihdy matolla ilman intensiivistä viihdytystä, eli käytännössä aika paljon tulee nyhjättyä sylikkäinkin. Voisi kai sitä suurempiakin heitteillejättöjä olla. ;-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?