sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Sairauslomalta äitiyslomalle

Äitiysloma alkoi varaslähdöllä jo eilen, kun jäin kotiin sairaan Naken kanssa. Raasulla on kova kuume ja yskä, ja jatkuvasti räkävallit nenän alla. Nyt tuntuu omassakin keuhkoputkessa vähän siltä, että näinköhän pääsen itsekin sairastamaan...  Eipä kyllä eroaisi kahden viime päivän touhuilta: kotona nuhjailua, netflixiä, pyjama päälle jo kello 17.

Kaiken räkäilyn keskellä Nakke-muru oppi yhtäkkiä juomaan lasista ilman apua! Tähän asti ollaan juotettu niin ettei hän ole päässyt edes treenaamaan. On huomattu että Naken tyyli oppia ja tehdä on juuri tuo: pitkä kypsyttely, ei todellakaan kärsivällistä treenaamista eikä oikein mielenkiintoakaan ko. asiaa kohtaan, ja sitten yhtäkkiä hän vain alkaa tehdä. Nytpä sitten toivon samaa ahaa-elämystä itsenäisen syömisen suhteen.

Kävin tänään töissä ja päiväkodissa lokerot tyhjentämässä ja heipat sanomassa. En yhtään tajua että tässä sitä ollaan ainakin seuraava vuosi kotona! Outoa mutta ihanaa. En myöskään  tajua että ihan kohta meidän perhe on nelihenkinen! Kohta minä synnytän pienen tytön, kohta pääsen mahasta ja tukalasta olosta eroon, kohta hormonit ryöpsähtävät ja minä ihmettelen pieniä tyttöjämme, miten herran jumala meille tuollaiset annettiin, noin täydelliset, noin omat itsensä... Vielä ennen vauuvaan syntymää pitää hommata rattaat, rintareppu ja sänky. Lomarahat tulkaa jo!

1 kommentti:

  1. Jee, hyvä Nakke! Kiva kuulla, että se on koko ajan omatoimisempi, tulee uusia taitoja ja tykkään kävellä kaupoilla itse ym. Katsoin just eilen koneelta niitä joulun aikaan tai helmikuussa otettuja kuvia Nakesta ja vaikka se tuntui silloin jo ihan isolta lapselta niin hirveän nuoren näköinenhän Nakke onkin niissä. Kiva päästä nyt näkemään tuorein muutos.

    K

    VastaaPoista

Mitäs mietit?