keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kello kolmen lettukestit ynnä muita juttuja

Kolmas ja viimeinen yövuoroni. Huomenna pitää herätä näihin aikoihin, kolmelta. Kauan odotettu matka on ihan juuri!

Äsken pidin itselleni kello kolmen lettukestit. Tuli mieli lettuja ja siitä se ajatus sitten lähti. Letuista tuli ihania, pitsireunaisia, ja oli idyllistä syödä niitä villasukat jalassa, kimaltava hanki rikkinäisten sälekaihtimien takana.

Heh, en muuten tiedä, oliko se sittenkään Villen kuorsaus, joka minua taannoin valvotti. Päivällä, kun nukuin töistä tultuani, naapurissa tehtiin remonttia, porakone ulvoi ja vasara löi, kuulin sen ruetessani nukkumaan 08:30, sitten en kuullutkaan mitään, ja kun heräsin 12:30 porakone ulvoi ja saha lauloi yhä. Kävin vessassa ja jatkoin unia, nukahdin heti. Olikin tietysti aika paljon univelkaa.

Tänään ennen töihin tuloa kävin siskollani. Ostettiin Subwayt ja pupellettiin, puhuttiin kilpaa, nähdään liian harvoin. Molemmilla oli uudet kengät ja koikkelehdimme niillä ympäri pientä asuntoa kuin hullut kenkämannekiinit. Sitten minun piti lähteä töihin ja lysti loppui siihen.

Olen lukenut onnellisena sitä Honkasalon Sinun lapsesi eivät ole sinun. On kaikin puolin ihana kirja, mutta erityisen hieno minusta Nellin nuoruusajan kuvauksissa, niistä tuntee koko sen nuoruuden ja kasvamisen kipeyden, hän osaa esittää sen just. Kirjaa lukiessa tekisi mieli kuunnella jotain taistolaislauluja, tykkään tuosta taistolais-sanasta muutenkin, siinä on tekemisen meininki.

1 kommentti:

  1. "Tänään ennen töihin tuloa kävin siskollani. Ostettiin Subwayt ja pupellettiin, puhuttiin kilpaa, nähdään liian harvoin. Molemmilla oli uudet kengät ja koikkelehdimme niillä ympäri pientä asuntoa kuin hullut kenkämannekiinit. Sitten minun piti lähteä töihin ja lysti loppui siihen."

    Ihanaa. Tälläistä elämän pitäisi olla. Tuo ylläoleva on tärkeää. Pitäisi muistaa, että se on tärkeämpää kuin se, paljonko saa opintopisteitä keväällä tai minklä numeron kandiopinnoista jne. Ihanaa matkaa <3

    VastaaPoista

Mitäs mietit?