tiistai 13. marraskuuta 2012

Tosiaan elämä on tavallaan hyvä, kaunis ja helppo

Tänään ei ole ollut elämäni onnellisin päivä, kuten Ville kysyi, mutta aika kiva päivä kuitenkin. 

Töissä oltiin pitkästä pitkästä aikaa samassa vuorossa ystäväni kanssa. Sulkeuduttiin salavihkaa toimistoon ja puhuttiin omista asioistamme. Naurettiin paljon. Pääsin jo yhdeltä töistä ja, vaikka se oli vain pari tuntia aiemmin kuin aamuvuorosta yleensä, tuntui (ja sehän on pääasia, että miltä tuntuu) että päivää on vielä valtavasti jäljellä. 

Menin keskustaan, kuuntelin bussimatkan kanssamatkustajan vähän turhan avointa puhelinkeskustelua. Keskustelu käytiin itä-Suomen murteella, jota en jostain syystä tahdo oikein sietää, mutta stalkkeri minussa oli tottakai lopulta tyytyväinen, kun pääsi kurkistelemaan vieraan ihmisen likapyykkiä. 

Tein erinäisiä ostoksia ja kohta tapasinkin Villen, jonka kanssa käytiin vielä miestenvaatepukimossa nimeltä Brothers. Oli muuten todella ammattitaitoinen, kiva ja luonteva myyjä siellä, arvostan! Sitten tehtiin vielä niinkin hehkeä ostos kuin vessan loisteputkivalaisin, edellinen poksahti eilen. Ville romanttisena miehenä oli ripotellut huuskaan kynttilöitä tunnelmaa luomaan ja valoa tuomaan; minä sitten käytännöllisenä naisena töistä tullessani puhaltelin kynttilät ja vein pöytälampun tilalle.

Kotimatkalla Töölössä käytiin yhdessä Intialaisessa ravintolassa syömässä. Otin lammasta, niin kuin melkein aina. Päätin että tänään on tämän laihduttajan herkkupäivä ja vedin onnellisena sitä ihanaa naan-leipää ja riisiä. Punaviiniäkin otin, ihan vain koska teki mieli. Ja no myös koska olin ihan luita ja ytimiä myöten kylmissäni. Eilenkin palelin, mutta luulin sen johtuvan siitä että oli pientä krapulaa edellisillan baari-illan lopputulemana ja olin käyttänyt aamun ennen töihin menoa tuulisessa Hakaniemessä asioita hoidellen. Tänään herätessäni tunsin "kaktuksen kurkussani" ja ikävät vilunväristykset ovat vaivanneet kehoani koko päivän. Flunssa, älä tule!

Viikonlopun olin tosiaan* Vaasassa rakkaan ystäväni luona. Sain Sofi Oksasen omistuskirjoituksen ja se oli niin mieletön hetki että meinasin pyörtyä, ja sitten sain sitä kaipaamaani puheenpälätystä ja naurunremakkaa. Onni on hyvä ystävä. Sunnuntaina Ville tuli minua vastaan rautatieasemalle ja minä inhosin Helsinkiä, sen kiirettä ja meluisuutta ja rumuutta, ja sanoin täältä pitää päästä pois, mitä järkeä asua kaupungissa jonne saapuminen vituttaa? Käytiin kaupassa ja Ville teki meille ruoan, ja sitten innostuttiin lähtemään ekstemporee baariin pitkästä pitkästä aikaa yhdessä. Voitettiin yli kaksikymppiä hedelmäpelistä! Ropi ropi ropi, ilmainen raha kolisi ja minun sisäinen Roope Ankkani oli suorastaan orgastisen hurmion tilassa (jonka kunniaksi sanoin hillityllä äänelläni, jes kiva, vähän hyvä). (Mutta sisimmässäni tanssin.).

Hiukseni yltävät melkein ponnarille, huomasin äsken. Tässä päivässä on ollut paljon hyvää, tässä elämässä.


* Minulla on nyt töissä opiskelija ohjattavani ja hoen sata kertaa päivässä tosiaan. Toinen lempimaneerini on tavallaan, ja kolmas hölmöt vitsit.

2 kommenttia:

 1. Moi,
  Kiva lukea kuulumisiasi. Oli se kyllä ihanaa, kun oli töissä samassa vuorossa kaverin kanssa. Välillä ihan mietti (jos siis ei ollut kiire), että mulle siis maksetaan tästä; vähän hyvä diili! Toivottavasti teillä on tulevaisuudessa enemmän yhtesiä vuoroja.

  Tuo kotiin/kotikaupunkiin saapumisen fiilis on aika hyvä mittari, kun miettii, onko muutos tarpeen. Käytin sitä itse silloin pari kesää sitten, kun etsin kimppakämppää. Tietty keskityin ensivaikutelmaan mahdollisesta uudesta kodista, mutta ennen kaikkia tarkastelin tuntemuksiani, kun saavuin asuntokatselemuksen jälkeen kotiin. Tuntuiko se yhä ihanalta ja parhaalta ja ennen kaikkea omalta kodilta. Vai oliko se vaan kiva paikka, jossa asuin. Usein kotifiilis vei voiton.

  Hih, mäkin pohdin hiuksia, eilen tosin. Mulla ne on oikeesti jo aia " pitkät": todellakin menee ponnarille ja kohta saa taas hipsterinutturan päälaelle. Jei!

  Nyt lähen töröttämään junaan: 9 tuntia ja B:ssä. Täydellisyyttä.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  K

  VastaaPoista
 2. K, toisaalta on kiva että niitä yhteisiä vuoroja on kuitenkin harvoin. Ystävän kanssa on niin paljon yhteisiä juttuja, että saa tsempata että olis tasaväkinen kaikkien kanssa eikä tulis mitään sisäpiirijuttuja... :)

  Sulla on paljon hiukset kasvanu! Mä saan nippa nappa ponnarin - jos käytän neljää pinniä apuna :D

  Toivottavasti sun matka on (/oli?) hyvä!

  VastaaPoista

Mitäs mietit?