perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kausiluontoista

Lapsilla tuntuu aina olevan kaiken maailman vaiheita ja kausia. Sanon tuon vajaan kahdeksan äiti-kuukauteni syvällä kokemuksella ja toivon olevani väärässä. Tähän mennessä Nakella on ollut muun muassa tiheän imun kausi ("olen pirun kiukkuinen ja haluan tissiä vartin välein, yritän kaikin keinoin repiä äidin kappaleiksi pikku kynsilläni."), en nuku päikkäreitä -kausi (kolmen kuukauden kypsässä iässä; johan sitä siinä vaiheessa sietääkin lopettaa), vierastuskausi, haluan läpi yön vartin välein syliin -kausi, rintaraivarikausi, kanna minua koko päivä repussa paska äiti -kausi ja en viihdy lattialla -kausi. Nyt uusimpana on meneillään sellainen vaihe, että Nakke alkaa itkeä sydäntäsärkevästi kun Ville tai minä poistutaan näköpiiristä. Se oli hellyyttävää, kun Nakke ensimmäisen kerran tirautti itkut töihin lähtevän Villen perään, mutta nyt, kun tänäänkin on ollut ihan agenttitason harhautusta vaativa operaario päästä esimerkiksi vessaan, on ollut hellyyttävyydet kaukana. Nukkumaanmenokin oli oikeaa viiden tähden viihdettä, kun yliväsynyt tyttö parkui hysteerisenä unensa läpi äitiä. Uh. En ole ikinä ennen ollut näin tarvittu.

Päivällä käytiin tyttöseni kanssa kahden tunnin (!!) mittaisella kävelylenkillä. Otin miss läheisriippuvaisuuden reppuun ja niin sitä mentiin. Ihana oli pitkästä aikaa harrastaa tuota rintareppuilua ja Nakkekin tuntui nauttivan - torkkui välillä poski nyrkkiä vasten ja katseli muuten maisemia. Hän on huvittavan näköinen pikkuisissa aurinkolaseissaan, oikein sellainen pikku kovisvauva. Loppumatkasta kenkäni alkoi hangata askel askeleelta kipeämmin ja nyt on mojova rakko pikkuvarpaassa. Muutenkin on jalat aika muusina ja pahoin pelkään että tämä on vasta esimakua, kävin nimittäin aamulla kuntosalilla ja tein raskaan jalkoihin keskittyvän treenin. Onneksi ensi yö ja huomisaamu ovat Villen Nakke-vukeja, saan rauhassa lepuuttaa.

Olisi vielä vaikka mitä juttua, mutta ihan totta nukahdan kohta tähän sohvannurkkaan. Pikaisesti vielä sitä ennen:

- Päästään Villen kanssa vappuna kahdestaan ulos!
- Paino päivällä salilla: 82,40 kg.
- Saan ystäväni meille huomenna kylään.
- Kävin yöllä melkein unissani juomassa cokista, kun heräsin janoon. Siis vettähän ei tietenkään voi juoda.
- Äiti ja isä tulee meille viikon päästä!

4 kommenttia:

 1. Comebackin aika.
  Olen ihan utelias, mikä kuvio teillä on vappuna (hoitaako äiti ja isä Nakkee) ja jotenkin kiinnostaa myös, kuka ystävä teille on huomenna tulossa =D.

  Hahah, hyvä tuo Naken tämän hetken vaihe. Bestisparina siis menette ainakin lähiajat. Riittääkö toinen teistä Nakelle vai onko se nimenomaan sun perään? Tsemppiä!

  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun luit ja kommentoit! :) Äiti ja isä tulee vasta torstaina, mutta keskiviikkona Villen täti tulee hoitoavuks. Grillaillaan porukalla ja laitetaan sit vielä Nakke nukkumaan eli jos kaikki menee suunnitelman mukaan niin Nakke nukkuu ja hoitaja saa vain olla. Hope so!!

   Tänään meille tulee Naken kummitäti T :)

   On meidän molempien perään, mutta rauhottuu kyllä nopeesti jos toinen vanhempi jää paikalle. Ksksin on sit kunnon panttivankitilanteita, Villekään ei eilen päässy ees tupakalle kun olivat kaksin :D

   Poista
 2. Panttivankitilanne =D. Nooooooo joku päivä kaipaat tuota Naken kiintymyssuhteen tilaa.

  Tosi kiva, että saatte hoitoapua vapuksi. Toivottavasti N osaisi sitten nukkua, että saatte olla rennosti menossa. Katsotaan mekin joku päivä, milloin kerettäis nähdä. Pian =).

  K

  VastaaPoista

Mitäs mietit?