tiistai 26. helmikuuta 2013

Ex-kaupantädin arvio uudesta kaupasta ynnä muita päivän juttuja

Yössä toisten unia valvomassa. Ihanan nopeasti on mennyt tämä yö. Ja niin nätisti nukkuvat he, he joiden unta valvon.
 
Ennen töihin tuloa oli kiva päivä. Loikoiltiin Villen kanssa pitkään vuoteessa, juteltiin, tankattiin läheisyyttä ja näpyteltiin älypuheliamme kuin mitkäkin nörtit. Aamuhommien jälkeen siivottiin, meillä on uusi imuri, kävin viime viikolla hakemassa sen Stockalta työkavereiden antamalla häälahja-lahjakortilla. Imurin kanssa kärkisijasta lahjakortin käytössä kamppaili kirkasvalolamppu, mutta päädyttiin imuriin kun lamppua ei enää niin tänä vuonna tarvitse (kiitos luonto ja siunattu, siunattu kevät).
 
Kiiltävästä ja puhtoisesta kodista oli hyvä poistua kauppaan. Lähellemme on avattu M-Market, jonka ovessa mainostetaan luomu ja lähiruokaa ja johon olen suhtautunut niin suurella ennakkoluulolla ("siellä on varmaan kamalan kallista ja kotikutoista") etten ole aiemmin sisään uskaltautunut. Hyvä että nyt, koska: kas siinä vasta kauppa! Aivan huippu. Jo tilana se on kiva, kolmessa matalassa kerroksessa, ja sieltä löytyy rinta rinnan niin perusmerkkejä kuin luomua ja lähellä tuotettuakin. Ei sitten niin yhtään kämäistä, kotikutoista eikä kallista.
 

Kotona tein meille lihapullia, dippiä (pohjana turkkilainen jogurtti ja härpäkkeenä jauheliha-, paprika ja valkosipulimaustetta), salaattia, punaisia linsssejä ja paistettua halloumia. Oli hyvää. Villelle on kiva kokata, kun hän syö niin hyvällä ruokahalulla ja on jotenkin liikuttavan kiitollinen siitä, mitä eteen kannetaan. Yksi ilta laitoin kaupan coctailpiirakoita uuniin ja katoin pöytään leikkeleet, suolakurkut, juustot ja munavoit, ja töistä palanneen miehen ilahtuneisuus oli suorastaan ylitsevuotavaa.
 
 


2 kommenttia:

 1. Vähän hyvä, että olet löytänyt uuden/"uuden" lähikaupan. Mä oon täällä ollesa kanssa alkanut miettiä ihan uudella innolla noita lähiruoka- ja luomujuttuja. Jotenkin Belgradin vierailut on avanneet silmiä: sieltä ei oikein normi kaupoista saa kuin sen sesongin tuotteita ja usein lähellä tuotettuja vaan. No banaaneita kyllä saa, mutta jos ei ole sitrushedelmäaika niin sitten niitä ei paljoa hyllyillä ole. Aika luonnollista musta.

  Mä oon taas kerran, mutta tällä kertaa ponnekkaammin, aloittanut lihan syönnin vähentämisen. Yritän edes joka toinen päivä syödä muuta kuin lihaa. Nyt meni viikonloppu helposti: tostaina kotona pestopastaa, perjantaina kasvistacoja, lauantaina tein kotona pastaa ja yritin tunkee valmiiseen tomaattikastikkeeseen kaikkia omia juttuja, sunnuntaina kiinalaisessa tofua ja eilen maanantaina falafelejä erilaisten leipien kanssa. --> iisiä. (siis iisiä ainakin mulle, kun ei todella itse tarvii kotona mitään tehdä..)

  Ihanalta kyllä kuulosti toi Halloum (ansaitsee oikein tulla isolla kirjoitetuksi).. Pitää yrittää löytää sitä jostain.

  K

  VastaaPoista
 2. Tuo kausi-/sesonkiruokailu olis kyllä ihanne. Niin luonnollista! Mietin yks päivä appelsiineja ostaessani, että kun niiden kilohinta oli 0,65 €, ne poimitaan, säilöntäaineistetaan, pakataan ja lennätetään toiselta puolelta maapalloa, niin ei siinä esim. poimijalle ihmeitä jää käteen. Että onko järkeä? Vaikka kiva tietysti, että on halpaa :P

  Lihansyönti olis jees, jos osais ajatella sen ns. herkkuna tai juhlaruokana. Että vaikka kahdesti viikossa olis liharuokaa ja se olis sitten sellainen hienompi ruoka, muut päivät olis kasvispäiviä. Tää lihansyönti on kyllä piikki mun lihassa!

  VastaaPoista

Mitäs mietit?