perjantai 24. toukokuuta 2013

Muuton alla

Viikko muuttoon! Se valtaa ajatukset tehokkaasti. Tänään pesin olkkarin ison ikkunan ja pyyhin seinää siihen mihin yletyin. Nyt ikkuna on niin kirkas että häikäisee ja seinässä on parin metrin korkeudella valkoisen ja harmaan raja. Ystävämme tulee muuttoon siivousavuksi, muta minä olen niin pökertynyt moisesta avuliaisuudesta että yritän saada ainakin jotain tehtyä jo ennen.

Ikkunaa pestessäni löysin patterin päältä toissajouluna (?) sille sulaneen suklaan, jonka nyt vuosien vetkuttelujen jälkeen hinkkasin pois. Tuli mieleen vuosi 2006 ja muuttomme Varkauteen - kaivoin muuttokuormasta mikron ja sieltä löytyi sisältä kaakao, joka oli kuohunut yli syksyllä 2005. Mitä sitä turhaan pyyhkimään, ei kun pakataan vaan...

Viime päivinä on ollut hyvää yhteistä parisuhdeaikaa. Eilen syötiin Villen tekemiä hyviä hampurilaisia, niissä oli kokojyväsämpläreiden välissä pekonia, jauhelihapihvejä, cheddar-juustoa, punasipulia, tomaattia, salaattia, munaa, aurajuustoa, majoneesia...Voitti niukasti pikaruokalat. ;-) Syötiin ja katsottiin mahat täynnä Kauko Röyhkän samannimiseen kirjaan perustuva elokuva Miss Farkkusuomi. Tuli mieleen aika paljon yhtymäkohtia Pitkän kuuma kesä - elokuvaan: nuoren pojan kasvutarina, mennyt aika, ihastuminen, musiikki, ystävyys. Suosittelen!

Tänään piti herätä inhottavan aikaisin ja viedä auto huoltoon. Korjaajalla on ulkomaalainen nimi, mutta unessa Ville sanoi "et sä tiedä että se on oikeesti Sami Sorsakoski Sarkajäveltä, hö, kaikkihan sen nyt tietää". Koin vähän hämentävänä, kun tämä "Sami" kätteli Villen ja hoiti bisnestä hänen kanssaan ja jätti minut täysin huomiotta. Tuli mieleen kun vuosia sitten olin ostamassa kännykkää ja myyjä puhui ylitseni vain Villelle - nyt kun mietin, olinpa kiltti, olisi pitänyt jättää ostamatta moisesta paskakaupasta.

Huoltoon jätön jälkeen käytiin kahvilla ja kaakaolla ja tultiin kaupan kautta kotiin. Nukuin vähän ja aloin sitten touhuamaan, toisin sanoen ikkunanpesuun ja tiskien maailmaan. Ville roijasi sillä välin tavaraa roskiksiin. Sitten auto olikin kunnossa ja hypättiin taas bussiin ja junaan ja käytiin auton saatuamme vielä uudella asuinalueella ajelemassa. Toivottavasti meistä tulee täällä onnellisia, sanoin, ja Ville, eikös me jo olla.

Rakastan arkea, kun se toimii.

5 kommenttia:

  1. On se ny s**tana. Mitään ei jätetä ihmiselle hinkutettavaa. ;-D Noh, ehkä lattiat, kaapit ja jotain. Aina valmis! :-D

    VastaaPoista
  2. Niin ja toivottavssti olettekin. Onnellisia, meinaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sulle on hinkutettavaa! :D :D Keittiökin on niin kamalan likainen, ja seinät, ja kaikki. Oksettaa tää asunto, haluan jo pois...

      Poista
  3. Hyvä kommentti tuo ensimmäinen =D.
    Muutetaan siis samana päivänä, jee. Tosin te muutatte oikeaan kotiin ja minä hostelliin, mutta mitä pienistä. Päätin kerrankin olla pihistelemättä ja otin ekoiksi öiksi yhden hengen huoneen.
    Kirje tuli tänään, hulvattomia pikkulauseita täynnä, kuten aina. Kiitos, ja tietty kiitos myös dvd:stä.

    Muakin yhä ja aina vaan rasittaa tuo miesten kanssa bisneksen teko, esim. nytkin reissulla huomas, että usein houstit kätteli kaikki pojat ja tytöille riitti yhteisesti jonkin sortin käden heilutus ja hei hei -sanat. Rasittavaa.

    Kylläoäs juttu nyt pomppii, mutta mäkin yritän olla tässä muutossa jämpti: kamaa roskiin vaan, jos tuntuu, että se ei ole aivan must ottaa mukaan. Ihan turha roudata Suomeen jotain paitoja, mitkä vois vielä myydä eurolla kirppiksellä, kun se niiden roudaaminen maksaa. Tsemppiä siis muuttoon ja hei, laita uusi osoite tulemaan jossain vaiheessa.

    K

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyvä kommentti :D Hinkutettavaa :D

      No hyvä että kirje tuli! Jännäsinkin ehtiikö se. Postin virkailija muuten kysyi, onko kyseessä EU-maa, enkä ollu ihan varma, paha. Sanoin että kyllä varmaan, mutta kun hän epäili että "ei kai vielä", niin aloin jo itekin kallistua sille kannalle 8)

      Mistähän noita juntti-ukkoja sikiää... Tuo oli vielä Villelle hyvin mukava, mutta ilmeisesti sitä ystävällisyyttä ei riitä kuin miehille.

      Tsemppiä muuttoon!! Joo laitan uuden osoitteen sitten.

      Poista

Mitäs mietit?