perjantai 30. tammikuuta 2015

Hämy väijyjä lastenaltaassa ja muutama ajatus lapsiperheen vanhempien vuorotyöstä

Sain tänään kännykkäkaupassa kuoret ilmaiseksi (22€), koska myyjän mukaan mulla on varmasti muitakin rahareikiä. Aivan todella ystävällistä, mutta väistämättä aloin miettiä miten hemmetin köyhältä mun täytyy näyttää. Mikä ei ole aivan totuus, vaikkei tämänpäiväisestä tilipäivästä jäänyt hirveästi käteen. Laskujen ja erinäisten ostosten jälkeen sen verran kuitenkin, että loppukuun pärjää.


Välillä säälittää kauheasti, kun Naken pitää käydä päiväkodissa. Pahinta siinä on mielestäni se, ettei saa mennä oman unirytmin mukaan. Tuntuu aivan väkivallalta herättää yksi-vuotias kesken uniensa. Muuten en pidä päiväkotia mitenkään pahana juttuna ja olen yhä vahvemmin päätynyt ajatukseen, että toisin kuin meille Villen kanssa usein kauhistellaan/ päivitellään, on minusta lapsenkin kannalta paljon hyviä puolia siinä, että molemmat vanhemmat tekevät vuorotyötä. Hoitopäivät ovat lyhempiä kuin perustoimistoduunareiden muksuilla ja vaikka perheen yhteistä aikaa on vähemmän, saa lapsi paljon aikaa kotona jomman kumman vanhemman kanssa. Ja usein on pidempiä vapaaputkia esimerkiksi yövuorojen jälkeen.


Käytiin taas aamulla Naken kanssa uimassa. Oli vähän kuumottavaa, kun lastenaltaassa oli toinen pikkutyttö vanhempiensa kanssa, ja Nakke iski tähän silmänsä. Vilkutteli ensin kaukaa ja huuteli "teeve, teeve!" ja kohta sitä jo hengattiin varsin liki tätä vierasta perhettä, Nakke onnellisena ja minä vaivaantuneena kulahtaneissa bikineissäni tuntien itseni epäilyttäväksi väijyjäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?