lauantai 10. tammikuuta 2015

Jouluperinteitä

Taas kännykkäbloggaus sohvalta torkkupeiton alta. Kuten kerroinkin vuosikatsaus-postauksessa, vietimme tämän joulun töiden takia Helsingissä. Olin herännyt aattoaamuna jo ennen neljää ja kamalasta väsymyksestä (jota raskaus ei varsinaisesti helpottanut) johtuen sain pitkin päivää taistella kiukkuista mieltä vastaan, etten aivan pilaisi toistenkin joulua. Ärsytti muun muassa jouluperinteiden puuttuminen ja se, että oli niin erilainen aatto mihin olen lapsuudenkodissani tottunut. Siellä joulu on aina tuntunut aivan erityisen jouluiselta ja siihen on valmistauduttu vaivaa nähden. Joka paikka kiilsi ja tuoksui puhtaalta, matot olivat pakkasesta kylmiä. Pukeuduttiin hienommin ja tehtiin ainna samat jutut samaan aikaan - kuusi - joulurauha - puuro - piirrettyjä - haudoille ja kirkkoon - joulupäivällinen - lahjat - sauna. Aatto on tuntunut pitkältä ja jännittävältä, kun se nyt hujahti ohi hetkessä (ja odotinkin koko ajan iltaa että pääsisi nukkumaan).


Varmasti tulemme vielä viettämään jouluja omalla porukalla omassa kodissamme ja tällaisia jouluperinteitä haluan jatkossa meidän jouluumme:


- Joulusiivous. Paitsi jos on tosi lyhyet vapaat en ehkä sitten jaksa siivota. :-D
- Hyasintteja ja ehkä jotain muitakin kukkasia
- Lunta kiitos. ;-)
- Aattona puetaan hienommat/ siistimmät vaatteet.
- Kuusi olisi ihana! Aito, ehdottomasti. Aamuhommien jälkeen koristeltaisiin kuusi.
- Jouluinen lounas. Katetaan kauniisti. Syödään rauhassa yhdessä.
- Päikkäreitä, piirrettyjä yms. (alan äiti-tyylisesti heti suunnitella kuvitteelliselle jouluaatollemme rytmiä...)
- Jouluinen autoajelu. Tänäkin jouluna käytiin ja oli kyllä tosi kiva ihailla lumisia pihoja ja taloja ja bongailla ihmisten kuusia ja valoja. Oli ihan sellainen rekiretki-fiilis kun luntakin oli niin kivasti.
- Joulupäivällinen. Samat jutut kuin lounaalla.
-Joulupukki ja lahjat.


Tietysti taustalla soi koko ajan jouluinen musiikki, minä aivan hehkun kauneutta kuin taivahan enkeli, lapset leikkivät nätisti posket punoittaen ja Ville tulee tuon tuostakin halailemaan ja vaimokullittelemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?