tiistai 20. tammikuuta 2015

Saako äiti haluta eroon lapsistaan?

Nakke-neitonen aloitti viikko sitten päiväkodin. Hoitopäiviä on neljä per viikko ja päivän pituus parista tunnista kahdeksaan. Ehkä niin että viikkoon mahtuu yksi lyhyt parin tunnin päivä, yksi n. viiden tunnin ja kaksi kahdeksan. Tietysti vähän vaihdellen Villen ja minun työvuorojen mukaan. Tänään oli tähän astisista päivistä pisin, viisi tuntia, ja sillä aikaa kun Nakke-pieni opetteli tarhalapseksi minä nautin vapaapäivästä kotona. Siis todella nautin! Meillä on joinain viikkoina hoidon tarve vain kolmelle päivälle, jolloin minä saan viettää viisituntisen kotona ylhäisessä yksinäisyydessäni.


Olen joutunut tekemään itseni kanssa paljonkin tiliä siitä, saanko äitinä haluta omaa aikaa vaikka käyn töissäkin. Olen kauheasti verrannut itseäni tyytyväisiin kotiäiteihin, joilla ei ole ja jotka eivät kaipaa aikaa ilman lapsis. Minä kaipaan aivan kauheasti ja tänään tein itseni kanssa rauhan, ettei tämä tee minusta huonoa äitiä. Itseasiassa olen varmasti Nakke-pienelleni paras mahdollinen äiti. Pikkuhiljaa alan taas muistaa että olen muutakin kuin äiti, saan olla, mitäs minä olinkaan - ajatus nousee kuin verso lumen alta, hitaasti, hapuillen...

2 kommenttia:

 1. Miten Naksulla on hoidonaloitus sujunut? Onko ollu aikaisia aamuja? Saa äiti haluta omaa aikaa, se on myös lapsen etu kun äiti jaksaa sitten paremmin + kohta ootte taas niin symbioosissa kun jäät kotiin, että nauti nyt satunnaisista vapaahetkistä :)

  -Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kommentti! :)

   Naksu! <3 :D

   Nyt on eka viikko takana ja tyytyväinen mieli (äitillä ja isillä, heh). On ollu kaks iltavuoroa ja tänään aikainen aamu ja tosi väsynyt N tänään kotiin tultuaan ja koko illan olikin, ja onkin pienelle tullu ihan univelkaa. En silti raaski vielä jättää iltavuorosta päikkyyn nukkumaan, vaikka se Naken unen kannalta voiskin olla parempi. Hoitajista N tykkää ja luottaa heihin mutta kuulemma arastelee toisia lapsia. Noin oltiin Villenkin kanssa etukäteen mietitty ja tuntuu tosi hyvältä et N tuolla kokee ne aikuiset turvalliseks :) Ei oo yhtenäkään päivänä itkeny meiän perään :) Kauheen tarkasti ne hoitajat kertoo Naken päivästä ihan pikkujuttujakin, mikä on tosi kiva :) esim. että yhtenä päivänä N ei suostunu avaa suuta niin ei voitu pestä hampaita :D Paikkana toi on musta tosi kiva, pieni ja kotoisa, olin ihan yllättyny. Alku on siis oikein hyvä! :)

   Mä oon paljon puntaroinu tuota oma aika -juttua, että saanko vielä töissäkäynnin lisäks haluta sitä omaa aikaa. Kun eihän se lapsi tiedä eikä välitä minkä takia pois luotaan. Haluisin tosi mielelläni olla sellainen äiti jolle riittää että saa vain olla lastensa kanssa ja joka tyytyväisenä olis vuodesta toiseen kotona, kun "lapsuus on niin lyhyt". Mutta kun en ole! :) Nyt tuntuu että oon tehny rauhan itteni kanssa :) En oo kuitenkaan pitkään ollu äitinä enkä ennen Nakkea todellakaan nollautunu vain töistä, niin miten nykyään sitten ei kaipais töiden ja kotiarjen lisäks muuta... Yritän aina puntaroida koko perheen edun puolesta, tietysti lapsen etu aika pitkälti mutta pelkästään sen mukaan ei mennä. Muuten sekoisin :P

   Tulipa maratonkommentti! Nyt tää tietty häviää kun yritän kännykällä julkasta...

   Poista

Mitäs mietit?