torstai 16. elokuuta 2012

Vittu tuo näyttää vaikeelta*

Tein tänään kaksi asiaa, joita olin jännittänyt. Ensiksikin soitin Kreetan matkani järjestäjälle ja kysyin, voisinko vielä mahtua kyyditykseen kentältä hotellille. Se sopi, ja ihmettelin miksi olin lykännyt asiaa monta viikkoa. Inhoan soittaa vieraisiin paikkoihin ja lykkään sitä niin paljon kuin mahdollista. Mikäköhän siinäkin on... Sitten aina kun lopulta saan soitettua mietin että no niin, iso vauva, mikäs siinä sitten oli niin vaikeaa.

Olisin voinut ottaa kyydin jo matkaa maksaessani, mutta silloin iski joku irrationaalinen nuukuuskohtaus ja ajattelin, että on paljon parempi maksaa matkasta alle kuin yli viisisataa. Tuo viidensadan euron raja tuntui joltain kohtalokkaalta rajapyykiltä, jonka toiselle puolelle jäi talouden tasapaino ja järkevyys, toiselle rahapula, tuhlaaminen ja vähien rahojen hassaaminen typerään matkaan. Nyt sitten maksoin tuon 15 euroa kyydistä ja tuntuu, etteipä sitä rahasummaa voisi fiksummin sijoittaa: pääsen näppärästi hotellin ovelle ilman että pitää aloittaa hirveä säätö rasittavan lentomatkan jälkeen. Ja hei, 15 euroa, taivas sentään, neiti oho meni sata euroa ruokakauppaan.

Toinen itseni ylittämiskokemus oli, kun kävin keskustassa ilman meikkiä ruuhka-aikaan. Ihoni kiilteli ja silmät olivat haljut, mutta niinpä vain marssin meikkikaupan tiskille, sain esittelyjä ja olen nyt uuden ripsarin rikkaampi (ja 35 euroa köyhempi).

Päivällä kävin vielä salilla. Sisäreidet rukoilevat armoa maanantain treenin muistona mutta siitäkös olisin piitannut itseäni ruoskiessani. Liikunnan ja lihaskivun suhteen liputan rantojen miesten nimeen: sillä se lähtee millä on tullutkin. 


* Otsikko on sunnuntailta, kun jäin pysäkillä bussista vaivalloisesti ison matkalaukun, käsilaukun, kangaskassin ja kauppakassin kanssa. Bussin keskiosassa istui joukko esiteini-ikäisiä poikia ja he kommentoivat bussista ulos soluttautumistani, että Vittu tuo näyttää vaikeelta. Alkoi kamalasti naurattaa siinä.

8 kommenttia:

 1. Tämäkin kirjoitus on Taattua AMBRA-laatua!

  VastaaPoista
 2. Sama vika, jotkut puhelinasiat vaan tulee lykättyä viime tinkaan asti. Mies välillä kyselee, että tilasitko jo multakuorman tms... Minulla kun on enemmän aikaa arkena hoitaa tuollaisia asioita. Ja mä onneton vetkutan asiaa niin pitkään kun suinkin mahdollista. Lopulta asian hoidettuani on niiiiiin voittajafiilis! Kummallinen on ihmismieli. Mukavia loppukesän hetkiä:)) -kirsikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnistan hyvin tuon voittajafiiliksen! :D samoin sinulle oikein hyvää loppukesää, syksyn alkua!

   Poista
 3. Toisen kerran jo yritän liittyä jäseneksi, mutta ei logoni vaan tuohon listaan ilmesty. Mikä lie vikana... En todellakaan ole neropatti näissä asioissa. Mut säännöllisesti käyn kurkistamassa mitä Ambranen on puuhaillut:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, mikäköhän kumma tuossa jäsenyydessä mättää?? En ymmärrä noista mitään :D kiva että vierailet kuitenkin! :)

   Poista
 4. Samaa Puhelut on pelottavia -vaivaa poteva täälläkin. En soita mielelläni ku äidille, haha! :D

  VastaaPoista
 5. mullakin perheelle soittaminen on ainut, mikä ei aiheuta ongelmia :D ja olipas hyvin muotoiltu virke... :S

  VastaaPoista

Mitäs mietit?