tiistai 25. lokakuuta 2016

25.10.2016

1. Esimieheni toistelee usein, miten asioiden tekemiseen tarvitaan vain tahtotilaa. Totta, kyllä, mutta kun on näin pienet lapset ihan jo peruspäivän pyörittämiseen menee jo niin helkutisti tahtotilaa, että mistä sitä tahtotilaa vielä ammentaisi ns. ekstrahommille: ikkunoiden pesulle, valokuvien kehittämiselle, perusteellisemmalle siivoukselle, vauvakirjan päivittämiselle?

2. Eilen riivin tahtotilani viimeisetkin rippeet käyttöön ja tein sen perusteellisemman siivouksen aamuvuoroni jälkeen. Lapset sotkivat samaa tahtia. Siivouksen päälle olin niin hermo pinnassa että oli pakko lähteä vielä ulos, mihin vaadittava tahtotila uhmakiukkujen ja kaiken maailman ulinoiden ja tönimisten kestämiseksi vain hyvin niukasti riitti. Tapasin pihalla naapurin äidin, heilläkin oli huono päivä; käytimme terapeuttiset kymmenen minuuttia antaumukselliseen valittamiseen.

3. Myöhästyin tänään töistä. Myöhästymistä edelsi jälleen runsaasti juoksua erinäisten junalaitureiden ja bussipysäkkien välillä.

4. Ville tuli kuopuksen kanssa hakemaan mua töistä ja mentiin porukalla hakemaan Nakke päiväkodista. N oli niin hempeällä tuulella että antoi läksijäisiksi ryhmänsä hoitajalle pusun poskelle!

5. Menimme päiväkodilta suoraan uimahallille ja minä ja lapset suuntasimme uimaan ja Ville iltavuoroon. Olipa kiva polskia! Kaikki mummot ja tädit huomioivat meidät. Nakke kertoi yhdelle rouvalle puoliksi keksityn tarinan siitä, miten oli mummolassa ja sinne tuli hänen tätinsä, jonka piti kuitenkin lähteä töihin.

6. Illalla on vain oltu ja leikitty. Lapset on niin kivoja kun heidän kanssaan ehtii oikeasti olla, jaksaa oikeasti olla. Läsnä.

7. Joillain ihmisillähän, esim. yhdellä työkaverillani, on tapana suunnitella kaikki tarkkaan ja myös hiillostaa toisia näiden suunnitelmista sen ja sen asian hoitamisen suhteen. Olen tullut sellaisesta aina kiusaantuneeksi ja tuntenut oloni tyhmäksi, kun en ole osannut vastata tarkasti. Mutta nyt mietin, että turha tuntea itseni tyhmäksi kun en niin suunnittele kaikkea, sehän vain kertoo luottamuksestani siihen että handlaan tilanteet vaikka käsikirjoitus olisi vähän repaleinen.

8. Menen huomiseksi Jyväskylään siskoni luokse! Ihana breikki!

9. Kari Taalasmaan persvaon näkeminen - check. Salkkarit tässä taustalla pyörii nääs. Kari Taalasmaa on sanonut jo kolmesti paska ja kerran perse. Kari Taalasmaa on nuoruuteni unelmien mies.

10. Pääsen ehkä huomenna kampaajalle. Tulisi todella tarpeeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?