maanantai 31. lokakuuta 2016

30.10 & 31.10.

1. Sain ystäväni meille eilen kylään, ihanaa! Vähän jopa onnistui kuulumisten vaihto lasten kalkattaessa kilpaa omiaan. Nakke kertoi heti ystäväni moikattua häntä: "Minä sain ite peukun lapaseen." Ihana!

2. Tein toissailtana Villelle ja mulle oikeita herkkuleipiä, kas näin: ruispalat paahtimeen, jäähdytys, puoliksi. Päälle voita, juustoa, punasipulia, salaattia, graavilohta, kananmunaa, ripaus hyvää suolaa. Mmmmmmmm!

3. Olin eilen iltavuorossa. Olikin ihan kiva mennä, lapset alkoivat olla jo niin kiukkuisia. Ja sunnuntaityön tuplapalkka kelpaa aina.

4. Kuopus herätti mut aamulla viideltä ravistelemalla olkapäistä, läpsyttelemällä poskille ja yrittämällä nostaa. Aivan liikuttava yritys joka palkittiin maitopullon hakemisella, ja sittenpä goisattiin koko porukka vielä puolitoista tuntia.

5. Kuopukseni, oi kuopukseni... Kaivoin kaapista hänelle talvikengät,jotka saivat ensimmäiset pari käyttökertaa hänet itkemään lohduttomasti eikä hän oikein edes suostunut kävelemään niillä. Sitten kolmannella kerralla hän huomasi kenkien kyljessä ketun kuvan, päästi ilahtuneen ulvaisun ja aivan riemastuneena tökki kettua ja on siitä asti ollut silmin nähden onnellinen kettukengistään.

6. Kuuntelin yhtenä päivänä sivukorvalla toisesta huoneesta kun Ville ja Nakke selailivat Prinsessa-puuhakirjaa. Siinä oli kysymyksiä joita Ville Nakelle esitti ja yksi vastaus kyllä sulatti sydämeni. V: "Kuka on suosikkiprinsessasi?" N: "Äiti." Awwwww. Vähän myöhemmin N kuului kysyvän: "Mikä tämän kukan nimi on?" V: "Hmm enpäs tiedä... Sä voit varmaan ite keksiä sille nimen." Ja armas esikoiseni sanoi minun nimeni.

7. Kävin tänään juoksulla, kyllä se hölkkä vaan on ihanaa.

8. Aamulla Naken jäätyä päiväkotiinsa käytiin loppuperheen voimin hassaamassa pieni omaisuus Prismaan, ja silti jääkaappi näyttää nyt tyhjältä! Pitää pitää suuta soukalla ja kukkaronnyörit kireenä nyt keikkailevana kotiäitinä...

9. Matkalla päiväkotiin sanoin Nakelle johonkin juttuun että no sanopa muuta, johon hän tutun vastauksensa: "Enkä sano! Minä sanoin jo!" Nauroimme.

10. Tehtiin päivälliseksi kasvishampurilaisia, pihvitkin itse. Superhyvää. Illaksi ostettiin punkkua ja suklaata yhteisen vapaan juhlistukseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?