maanantai 13. tammikuuta 2014

Ilman viinaakin voi olla darra...

Voi mikä väsymys ollut koko päivän. Pidettiin eilen tytön mentyä nukkumaan viini-, herkku- ja peli-iltaa Villeseni kanssa ja vaikka en nyt viiniä voikaan ottaa kuin vaivaisen lasin, niin jotenkin kai siitä mässäilystä tuli ihan krapulaa muistuttava olo. Yöllä jo oikein mahaa särki ja tänään on sitten mennyt vähän nuupahtaneissa fiiliksissä, vaikka jatkoinkin yöunia aamupäivätorkuilla vauvan kanssa. 

Torkkujen jälkeen käytiin ulkona nauttimassa pakkasesta ja lumesta, ja kotiin tultua mulla oli ihan tukka märkä kun jouduin loppumatkan kantamaan vauvaa sylissä, kun oli yhtä itkua vaunuissa. Yritin ottaa hyötyliikunnan kannalta.

Illalla tein ohraleipäsiä, jonka ohje on siis ihan vain ohrahiutalepakkauksen kyljestä ja muistaakseni täälläkin jo kertaalleen julkaistu, mutta tässä nyt vielä:

3 dl vettä
suolaa
sokeria
valkosipulijauhetta (tai mitä maustetta vain)
pussi kuivahiivaa
2 dl ohrahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä.

Puoli tuntia kohottelua, sitten pellille ja päälle öljyn ja rosmariinin seos ja sitten vielä puoli tuntia kohottelua. Sitten 200 asteiseen uuniin kymmeneksi minuutiksi ja ei kun syömään. Nam nam nam, vedettiin kokonaan.

Nakke taitaa tehdä hampaita. On ollut vähän kitisevä ja jyystää kaikkea mitä suuhunsa saa kuin hurjistunut terrieri... Yritettiin helpottaa oloa panadolilla, joka taisi kyllä valua kokonaan leukaa pitkin paidalle, ja sellaisella pakkasessa viilennetyllä purulelulla, joka taisikin tuntua hyvältä. Ville keitteli vauvalle sosetta, tällä viikolla uutena makunautintona on peruna. Naken ilme maistamisen jälkeen: Hyi hel-vet-ti. Unille hän meni taas jo seitsemään jälkeen - yritän aina pitkittää noita iltoja edes sinne kahdeksaan että saisi vähän jatkoaikaa aamuunkin, mutta sitten aina jossain vaiheessa hellyn ja ei kun piltti unille.

Koitan nyt jatkossa ainakin jonkun aikaa kirjoittaa blogia joka päivä. Saa huomata, että tällaisista mitättömän tuntuisista tylsyys-päivistäkin irtoaa juttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitäs mietit?