tiistai 13. elokuuta 2013

Ennen perunasirkusta

Väsyttää, supistaa, on supistanut koko päivän. Tylsiä harjoitussupistuksia jotka eivät johda mihinkään, kuten pessimistisesti ajattelen. 

Olin tänään lentokentällä hyvästelemässä siskoni, hän muuttaa ensi vuodeksi Lontooseen. Toinen siskoni palaa syyskuussa Sarajevosta. Minä olen kotona niin kuin aina olen, käyn välillä ihmettelemässä Vantaanjokea mutten muuten viitsisi aina edes kauppaan mennä.

Eilen kävelin yhteensä jonkun kolme tuntia - puolitoista aamulla, puolitoista illalla. Ei varmaan yli kahdeksaa kilometriä yhteensä eli ei taas vauhti päätä huimannut, mutta sitä tämä nyt on. Illalla käveltiin Villen kanssa mäkisessä metsässä niin että nyt oikein lihaksissa tuntuu. Tässä on kyllä ihanaa luontoa ympärillä.

Tänään teen perunavelliä, eilisestä päivällisestä jäi muusia yli. Nyt äitiyslomalla minusta on kuoriutunut oikea kodinhengetär, tai reipas pesänrakentaja kuten Ville touhuamistani kommentoi. Himoitsen tavallisia suomalaisia ruokia ja niitä myös teen: kermaista lohisoppaa ja pannukakkua yhtenä päivänä, makkarasoppaa toisena, uunimakkaraa, juurespihvejä ja muusia kolmantena. Vadelma-omena -kiisseliä jälkiruokana. Sain äitiltä itsepoimittuja puutarhavadelmia mutta yritän vähän säästellä niitä ja kiisseliinkin käytin kaupan pakasteita. Tuli hyvää ja olin liikuttavan onnellinen ikiomasta kulhollisestani kiisseliä.

Tilasin yksi ilta kahdet imetysliivit, luomupuuvillaisia liivinsuojia ja riisipaperia vauvan kestovaippoihin. Eilen ostin kauppareissulla pyllypyyhkeitä. Pieni vauva tarvitsee paljon enemmän kuin uskoisi. Ja toisaalta taas vain sitä rakkautta, lämpöä, ravintoa, puhtautta, turvaa. Hyväksyvän katseen joka kertoo Olet kaunis, hieno, täydellinen, olet aarteemme.

Nyt vähän vesimelonia napaan ja sitten ei kun perunasirkus pyörimään. 


P.S. Aloitin taas vähän tauon jälkeen romaanin: Virpi Hämeen-Anttilan Sokkopelin. Vaikuttaa hyvältä! Ihanaa lukea.

2 kommenttia:

  1. Heissan! Toivottavasti tilasit sopivan kokoisia imetysliivejä=suuria;) Itse ostin ennen esikoisen syntymää parit liivit, seuraavaa kuppikokoa mitä raskausaikana käytin. Noh, maitoa sitten nousi rintoihin vähintään kolmen vauvan verran, joten pieneksi liivit jäi ja kokonaan käyttämättä. Loppujen lopuksi B-C-kuppia käyttäneenä huomasin imetysliivien olevan kuppikokoa E. Että näin:)))

    VastaaPoista
  2. Heissan, ja kiva kun kommentoit!

    Olen tosi epävarma tuosta koosta, koska verkkokaupassa jossa tilasin oli vain koot xs-xl. Oon melkoinen hinkkiliisa normaalistikin mutta otin kuitenkin pitkän miettimisen jälkeen koon L. Huomenna pitäisi paketin olla tullut ja näen onko sinne päinkään. Ja sittenhän sen todella näkee kun sitä maitoa (toivottavasti) alkaa puskea... :-D

    VastaaPoista

Mitäs mietit?