lauantai 17. elokuuta 2013

Urheilun huumaa, öhm

Huhuh mikä lenkki äsken! Olin kamalan kiukkuinen ennen lenkille lähtöä ja pingoinkin ensimmäisen kolmanneksen melkein hölkäten. Sitten alkoi jo mieli tasaantua, mutta tajusin että taisin lähteä vähän turhan pitkälle taipaleelle, ja että kropassa tuntuu kaikkea muuta kuin kivalta. Nivusia vihloi ja supisteli. Järkeilin kuitenkin, että turha siinä vaiheessa enää kääntyä (miksi, oi miksi?) ja niin porskutin eteenpäin. Meni vähän alle tunti, mitä ei ole ikinä tuolla lenkillä tapahtunut, eli oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita kun kaahotin menemään...

Tuntui kuin nivusissa olisi ollut puukko, mutta tsemppasin itseäni eteenpäin miettimällä vähän aikaa sitten lukemaani kivun arviointiasteikkoa. Eli nolla on olematon kipu, kymppi suurin kipu jota voi ihmiselle kuvitella. Koskapa pystyin kävelemään ja ajattelemaan välillä muutakin, mietin ettei tuo voinut olla kuin ehkä viisi, maksimissaan. Loppumatkasta kipu muuttui sellaiseksi tuikkivaksi ja alaselkääkin vihloi ja silloin arvovaltainen raati eli meitsi luokitteli kivun kutoseksi. Pystyin kuitenkin kävelemään ja tiesin, että vaikka olisi ollut vielä useampikin kilometri olisin suoriutunut niistä. En ehkä enää irvistelemättä mutta suoriutunut kuitenkin.

En olekaan elämässäni kokenut kutosta kovempaa kipua, paitsi hammas- ja korvasäryn luokittelisin ysiksi. Oikeastaan voisin antaa kympinkin, mutta tuntuu että kymppi-kivun pitäisi olla sellaista johon jo pyörtyy..? Minä en ole pyörtynyt, mutta muistan miten talvella tämän hartaasti toivotun raskauden ollessa aluillaan ja helvetillistä hammassärkyä kärsiessäni ajattelin, että jos pitäisi valita niin antaisin tämän raskauden pois, kun vaan kipu lähtisi. Tai että jos tietäisin, ettei tämä kipu enää poistu en haluaisi elää. 

Saa nähdä miltä synnytyskipu tuntuu. Olen utelias enkä osaa pelätä, koska en pysty kuvittelemaan.

Tämä nivuskipu on muuten ärsyttävää. Monesti oltuani levossa ja noustessani se yllättää niin voimalla, että polvet notkahtavat enkä voi olla älähtämättä. Sitten könkkään jonkun aikaa jalat suorina kuin mitkäkin puujalat ja tilanne rauhoittuu.

Kohta, kun Ville tulee töistä, mennään ajelemaan ja Mäkkäriin. Olen koko päivän himoinnut BigMac-hampurilaista ja tuon himolenkin päälle olen sen ansainnut! Ville, tule jo!

2 kommenttia:

 1. Oi että, nyt on ollut todella tilanne päällä. Miksi se "luovuttaminen" on aina niin hankalaa ja todella mieluummin kuuntelee esimerkiksi "järkeä" kuin kroppaansa? Onneksi selvisit kuitenkin, kamalalta kyllä kuulostaa jo tuokin kipu. Huh huh. Kyllä olit mäkkisi ansainnut. Ja nyt aloin miettiä, että pitäisköhän munkin mennä: kaksi kertaa vasta (?) oon täällä ollessa käynyt ja Ljubiksessakin taisin käydä vaan pari kertaa.

  Jatkan mäkkijaaritteluja. Missä teidän lähin mäkki on? Jumbossa? Mullahan on Helsingissä vähän kökkötilanne, kun siinä Vallilan ja Kallion välissä on se drive in ja sitten toki Hakaniemestä löytyy ja metrolla Herttoniemestä. Ei tule ihan extempore lähdetty. Ihana kyllä, kun pääsen takaisin King Kebabin asiakasalueelle. Ne ranskalaiset kaikilla kastikkeilla, oi että..

  ps. Söin eilen hyvin ummehtuneen makuisen jäätelön. Se oli joku "egyptiläinen hasselpähkinä" juttu ja yyyyh. Nyt on kyllä ollut joku outojen ruokien viikonloppu, kun perjantaina maistoin yhtä paikallista juomaa, joka oli aavistuksen paksumpaa kuin mehu, beigen väristä, mutta ei tasaista, hyin hiivaisen makuista ja myöhemmin kuulin, että siinä on myös maissia. Yäk! Eilen oli pakko unhoittaa nämä makukokemukset vaeltamalla pitkä matka yhteen supermarkettiin, mikä myy hyvää brie-juustoa. Helpotti vähän.

  K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks tosiaan! Ei oo varmaan ikinä käynyt niin, että olis vaan fiksuna kääntyny takaisin, kun alkaa tuntua että nyt ei pysty. Aina jotenkin pitää näyttää itselleen 8)

   Tässäkään ei ihan kävelymatkan päässä ole Mäkkäriä, ehkä ihan hyvä ;) Luulisin että lähimmät on Tikkurilassa, kehällä ja sitten tuo missä eilen käytiin, en tiiä onko se Oulunkylää vai mitä.

   Hyi mikä jäätelö ja ennen kaikkea yäk tuota juomaa!! Onko han se jonkun mielestä hyvää? Mä himoitsen hulluna sushia, brie-juustoa ja suolakeksejä + punaviiniä. Kohta, kohta! :D

   Poista

Mitäs mietit?